"Nigdy nie myślałem, że szczęście może boleć. Ale teraz znałem prawdę. Szczęście to największa tortura, bo można je stracić – i wtedy boli bardziej, niż gdybyś nigdy go nie zaznał".
"...wiedziałem lepiej niż większość, że wszechświat nie ma litości, kiedy rozdaje ciosy. Potrafi uderzyć, gdy najmniej się tego spodziewasz. I zniszczyć tych, którzy najmniej na to zasłużyli".
Gdybym miała wybrać najlepszą zagraniczną autorkę, która po prostu w sposób mistrzowski łączy ze sobą romans z kryminałem byłaby to bez dwóch zdań Catherine Cowles. Książki tej autorki mają w sobie "to coś" czego czytelnik podczas lektury potrzebuje niczym tlenu. Są to m.in wciągająca, rozbudowana fabuła, bohaterowie, którzy skrywają pewne tajemnice i mierzą się z demonami przeszłości, sloooow burn dopracowany do perfekcji oraz zagadka kryminalna, która nie pozwala Wam odłożyć książki nawet na ułamek sekundy, dopóki nie dowiecie się kto jest w powieści czarnym charakterem? Oczywiście z powyższym tytułem nie było inaczej 🥰
"Krucha Ostoja" będzie książką, która pokaże Wam istotę otaczania się dobrymi ludźmi na których można polegać i którzy nie omieszkają wyciągnąć do nas pomocnej dłoni, nawet jeżeli chodziłoby tylko o to, aby nas wysłuchać. Pokazuje jak trudno jest samemu przebrnąć przez zdarzenia z przeszłości oraz także o ile łatwiej jest wrócić "do normalności" po traumatycznych wydarzeniach, jeśli ma się obok osoby godne zaufania.
Książka ta zdecydowanie będzie kolejną powieścią, która znajdzie się w mojej topce najlepszych przeczytanych do tej pory tytułów. Mimo, iż w historiach Catherine można zauważyć pewną powtarzalność to w dalszym ciągu potrafi ona zarówno zaskoczyć czytelnika jak i spowodować, że Wasze serca zabiją szybciej 😎
Zdecydowanie #mustreadromance 😍
Wydawnictwo: NieZwykłe
Data wydania: 2025-10-16
Tytuł oryginału: Fragile Sanctuary
Język oryginału: angielski
Tłumaczenie: Anna Gurgul
CzarnoCzerwoneCC
Pewnej nocy niemal pozbawiono życia Wren Williams, a to, co jej pozostało, było już tylko ruiną. Dziewczyna straciła wszystko, co kochała, w tym także...