Okładka książki - Las vegas (#2). Dotyk diabła

Las vegas (#2). Dotyk diabła

Tom 2 cyklu Las Vegas

Kolejna bardzo wyczekiwana przeze mnie książka tego roku. Pierwszy tom mega pozytywnie mnie zaskoczył, a ja z każdą kolejną książka coraz bardziej zakochuję się w twórczości autorki, która tutaj dosłownie pozamiatała, a lektura okazała się dla mnie fenomenalna. Czytałam do nocy bo nie mogłam sobie pozwolić na przerwę a musiałam wiedzieć co będzie dalej i jak to wszytko się skończy.

Ona całe życie uciekała. On całkowicie oddany ciemnej stronie, bezwzględny i tajemniczy, ale dla niej jest w stanie zrobić wszytko. Kaia i Nick wychodzą ze swoich stref komfortu i postanawiają dać sobie szansę. Ostatnie wydarzenia bardzo ich do siebie zbliżyły i wiele nauczyły. Kaia ponownie mierzy się z koszmarem związanym ze swoją rodziną, jednak teraz ma u swojego boku Nicka, który może się okazać konkurencją dla samego Lucyfera. Para przestaje mieć przed sobą tajemnice, łącząca ich więź i współpraca staje się ich największą bronią gdy stają twarzą w twarz z niebezpieczeństwem, śmiercią i własnymi koszmarami.

Czy odstawiłam wszystkie współprace by przeczytać tę książkę? Tak. Czy żałuję? Absolutnie nie, co więcej mam ochotę wziąć całą tę dylogię i przeczytać jeszcze raz nie patrząc na cały stos książek do zrecenzowania. Ta książka mnie pochłonęła, mam wrażenie że wszystko wokół zamarło na czas jej czytania, włącznie z moim oddechem. Już od pierwszych stron jest intensywnie, a każda kolejna tylko dodaje wrażeń, emocji, niewiadomych, spekulacji i niebezpieczeństw. Autorka stąpa tutaj po niebezpiecznym gruncie, zahacza o tematy zarówno trudne, delikatne jak i kontrowersyjne, sama na siebie zastawiła pułapkę, bo obawiałam się żeby w tym wszystkim nie przedobrzyła, na szczęście wszystko wszyło jej idealnie w punkt.

Na co muszę zwrócić uwagę, autorka nam tutaj tak jakby obróciła wszytko do góry nogami. Nick stał się bardziej uczuciowy wobec partnerki, nieco skrywając przed nami tę swoją mroczną stronę, która z kolei zaczęła dominować w Kaii. Nasza główna bohaterka pokazała się nam tutaj z wielu stron, choć ja oczywiście jestem pod największym wrażeniem, tego mroku, wyrachowania, determinacji i niemal wszystkich tych cech, którymi można było opisać Nicholasa w pierwszym tomie. Poznajemy też inne strony pozostałych bohaterów, których życie znów staje na głowie, a nowe fakty, o których się dowiadują odmienią ich na zawsze.

Ta książka to petarda, to ogień, to przekraczanie granic w każdym aspekcie. To szalona jazda bez trzymanki, pokazująca brutalne oblicze świata i człowieczeństwa. Tak jak się spodziewałam w tym tomie, autorka sporo czasu poświęciła sekcie, która tak bardzo zainteresowała mnie poprzednio, oj uwierzcie mi ten wątek jest genialny, mroczny, brutalny, bezwzględny, poruszający a wręcz wydający się nie do uwierzenia. To co stworzyła tutaj autorka jest totalnie niezwykłe, szalone, nie mieszczące się w głowie, stawiające każdą komórkę ciała na baczności, zmuszające umysł do działania na najwyższych obrotach.

Ja czuję, że ta historia weszła mi w krew, jestem pod ogromnym jej wrażeniem, które trwa już od kilku dni. Wiedziałam, że będzie świetnie, nie przypuszczałam jednak, że aż tak mnie wbije w fotel, że ta opowieść tak mocno na mnie wpłynie i tak głęboko zakorzeni się w moim umyśle. Szczerze, z ręką na sercu polecam wam całą dylogię, jakby się dało chciałabym ją przeczytać ponownie pierwszy raz, a potem jeszcze raz. Uwielbiam.

Informacje dodatkowe o Las vegas (#2). Dotyk diabła:

Wydawnictwo: 0
Data wydania: 2025-10-29
Dodał/a opinię: olilovesbooks2

Tagi: romans Romans współczesny Romans z dreszczykiem Dark romance Romans erotyczny

Zobacz opinie o książce Las vegas (#2). Dotyk diabła

Kup książkę Las vegas (#2). Dotyk diabła

Królestwo kłamstw
Joanna Świątkowska0
Okładka ksiązki - Królestwo kłamstw

Ona była królową kłamstw. On był wcieleniem zła. Razem zbudowali własne królestwo kłamstw.   Layla Whitley od niemal roku żyje dzięki kłamstwom. Gdy...

Królowa kłamstw
Joanna Świątkowska0
Okładka ksiązki - Królowa kłamstw

Była największą tajemnicą. Była najlepszą królową kłamstw.   Layla Whitley przed rokiem została zmuszona porzucić dotychczasowe życie. Przeprowadzka...