Okładka książki - Malarz

Malarz

Czy sztuka może stać się „narzędziem” zbrodni?

„Malarz” to historia budowana powoli, ale starannie, tu liczy się przede wszystkim tworzenie niepokojącego nastroju. Tu mrok i atmosfera zagęszczają się z każdą kolejną stroną. Las Kabacki, martwa, naga kobieta w dziwnie wygiętej pozie i wydruk obrazu z tajemniczym cytatem. Sprawca chce przekazać policji jakąś wiadomość, ale trzeba ją rozszyfrować. Marcin Koch zostaje, poproszony o konsultacje w sprawie, którą prowadzi Branicka.

Jest to Cykl: Kryminolog Marcin Koch (tom 2)
To co mnie ucieszyło to zapoznanie czytelnika ze skomplikowaną sytuacją bohaterów, poznajemy ich od tej strony służbowej, jak i prywatnej. Zwykli, wrażliwi, niepozbawieni wad ludzie.
Jednak to, co najbardziej mnie mocno uderzyło, to narkotyki wśród młodych ludzi.

Piotr Chomczyński to mistrz trików, bardzo umiejętnie wciąga czytelnika w niesamowicie intrygującą fabułę. Zręcznie, niezauważalnie łączy kilka różnych wątków, które wzbudzają niepokój, ale też podsycają nasz apetyt.
Autor to profesjonalista, biegle buduję napięcie, a zgrabnie poprowadzona akcja i umiejętne lawirowanie na uczuciach, daje nam obraz istnego szaleństwa.

„Malarz” niesamowity kryminał psychologiczny, który z pewnością się wyróżnia. Bo tu sama zbrodnia staje się tylko tłem dla sztuki i jest kluczem do zrozumienia obsesji sprawcy i motywu jej popełnienia.

Informacje dodatkowe o Malarz:

Kup książkę Malarz

Kucharz
Piotr Chomczyński0
Okładka ksiązki - Kucharz

PIOTR CHOMCZYŃSKI, UZNANY KRYMINOLOG, PRZEMYCA NIUANSE SWOJEJ PRACY W POWIEŚCI O NARKOTYKACH SYNTETYCZNYCH, KTÓRE ZALEWAJĄ POLSKIE ULICE. Nowa trucizna...

Statysta
Piotr Chomczyński0
Okładka ksiązki - Statysta

Kolejna powieść uznanego polskiego kryminologa, Piotra Chomczyńskiego. Tym razem odważnie eksploruje przestrzenie, które kryją sekrety mogące zagrozić...