Oficjalnie ogłaszam, że uwielbiam pióro Kamili. Co ta dziewczyna potrafi zrobić, to ten tylko się dowie, kto ją czytał! Żadne słowa Wam nie przybliżą ani odrobinki tego co zastaniecie na kartkach jej książek. Debiut Kamili to był taki sztos, że do dziś nie mogę wyjść z podziwu. Jego ciąg dalszy, już ma odrobinę inny charakter, ale to też rewelacyjna książka. A dziś mam dla Was kolejną perełkę!
Eliza to płatna zabójczyni, która w bezbłędny sposób załatwia swoje cele. Dostaje zlecenie na faceta z dołeczkiem w brodzie. Ups, wyczuwa kłopoty, ale mimo wszystko przyjmuje tą robotę, bo tak naprawdę nie ma innego wyjścia. Staje się nudną asystentką prezesa. Praca ta dla niej jest do bólu bezpłciowa i nudna, ale czego się nie robi dla swojego pracodawcy.
Szefem Elizy, jest Nikodem, mężczyzna z dołeczkiem w brodzie. To zdolny biznesmen, który dzięki swojemu sprytowi i intuicji osiągnął dużo. Jednak nie wszystko co robi jest krystalicznie czyste w świetle prawa.
Kiedy drogi Elizy i Nikodema przecinają się, zaczyna się dużo dziać w ich życiu. Poznają siebie, ale tak naprawdę. Dzieje się to jakby wbrew ich samych. Walczą z kłamstwem, pożądaniem. Muszą dokonać trudnych wyborów, które zaważą nie tylko na ich przyszłości, ale także ich najbliższych.
Co się stanie kiedy diablica spotka w końcu swojego diabła?
Wow! No wow! To jest świetne. Pióro Kamili jest świetne. Wszystko w tej książce jest dopracowane. Zakochałam się i tyle. Zakończenie mówi nam że będzie ciąg dalszy. Jednak Kamila prostuje to wrażenie i zapowiada gościnne pojawienie się naszych bohaterów w kolejnej książce. Ja już na to czekam!!!!
Eliza to płatna zabójczyni. Pierwszy raz czytam książkę, w której kobieta morduje z zimną krwią. Jest twarda, ale kiedy poznaje Nikodema, wszystko ulega zmianie. Odkrywa, że przy nim czuję się dobrze, zaczyna się przed nim otwierać, co oczywiście prowadzi ich oboje do trudnych momentów w życiu, gdzie na szali znajdują się życia ich obojga.
Nikodem to mimo wszystko niebezpieczny facet. Na co dzień pracuje w garniturze, ale potrafi działać w terenie. Kiedy poznaje Elizę, jego świat staje do góry nogami. Kobieta staje się jego obsesją. Przez swoje zaślepienie wpada w jej sidła jak śliwka w kompot.
Nie będę Wam tu opisywać wszystkiego, bo potem nie będziecie mieli po co czytać. Napiszę tylko tyle, że to świetna książka, ma super wykreowaną fabułę i bohaterów. Ogólnie rewelacyjnie się to czyta! Nie będziecie się nudzić.
Dziękuję za egzemplarz do recenzji.
Polecam
Wydawnictwo: b.d
Data wydania: 2025-03-03
Magdalena Górska
Kontynuacja „98% Klary” Seryjny czy płatny morderca – którego wolisz spotkać na swojej drodze? Między kłamstwem a prawdą. Bólem i...
Poza dobrem i złem.Życiem i śmiercią.Moralnością. Thriller psychologiczny i powieść obyczajowa. Klara, młoda, zdolna programistka, dalej wiodłaby nudne...