Ta książka pochodzi z #booktour u @czytamyzdysia 🧡
Najlepsze jest to, że zgłaszając się do booktour nie ogarnęłam zupełnie, że jest to druga część. Czy mi to przeszkadzało w odbiorze?
W sumie nie, choć czasem nawiązania do wcześniejszych wydarzeń z życia bohaterów przysparzały trochę trudności 😁
Komedia kryminalna to gatunek, po który sięgam od czasu do czasu. I trzeba przyznać, że była to przyjemna lektura z tajemniczością w tle. Bohaterowie różnorodni i nie ma tutaj nudy. Raczej błogie lenistwo na Podlasiu.
Świetnie przeprowadzona historia, przez ciekawe miejsca, klimatyczne i wciągające w sielskie życie. Idealna pozycja na wieczory, nie tylko te jesienne. Choć jeśli jesteś typową jesieniarą i tęsknisz za tymi chwilami, to przypadnie Ci do gustu szczególnie.
To był miło spędzony czas. Mniej skupiłam się na wątku kryminalnym, ale na codzienności bohaterów. Czyżbym czytała dobrą obyczajówkę? 😉
Wydawnictwo: Vectra
Data wydania: 2021-10-01
Ksebardo
Gdyby myśli mogły się materializować, Sebastian Sierżant zostałby właśnie uduszony, rozjechany walcem, pokrojony na plasterki i rzucony na pożarcie wodnikowi. Na szczęście nie mogą.
Gdy rany nie chcą się zagoić, pozostaje jedynie zemsta. Idealna para, idealny dom, idealne małżeństwo. Wymarzone życie Dominika wywraca się do góry nogami...
Jeremi Organek, doświadczony lekarz medycyny sądowej, zaczyna wątpić w swoje zdrowe zmysły, kiedy ze stołu sekcyjnego znika ciało młodej kobiety, w dodatku...
Ulga, jaką poczuły trzy spiskowczynie, była tak wielka, że gdyby mogła się zmaterializować, to z hukiem spadłaby na podłogę i potoczyła się do salonu.