"Zamieram, kiedy nasze spojrzenia się spotykają. Jego jasnobrązowe oczy pociemniały. Duch patrzy na mnie, jakbym była obiadem. A on umierał z głodu".
"Duch niczego nie robi na pół gwizdka. Wiem, że wymierzona przez niego kara była bolesna".
Co powiecie na historię sąsiadów, których początkowo dzieli wiele, ale z czasem zaczyna łączyć coraz więcej? 🤔 na kolejną parę bohaterów mających się ku sobie ale zarzekających, że przecież są tylko przyjaciółmi mimo iż mieli na swojej drodze pewne wspólne "przygody"? 😈
Belle Aurora ponownie zabiera nas do świata friend zone'ów, w którym nie zabraknie Wam zabawnych dialogów, ciepłych i uroczych chwil z rodziną oraz przyjaciółmi a także momentów pełnych powagi.
W powyższym tytule, zresztą tak jak i w poprzednim, będziemy mieć do czynienia z pozytywną, zwariowaną bohaterką oraz bardziej chłodnym, zdystansowanym bohaterem, który gdy tylko ktoś zajdzie mu za skórę, potrafi odkryć swoje niebezpieczne oblicze. Nie myślcie jednak, że nie znajdziecie tutaj żadnych różnic, gdyż w moim odczuciu ta para mimo wzzystko wykazywała się większym ogniem i charakternością 😎 co dodatkowo podkręciło nam atmosferę 🔥
"Dawno nie czułam czegoś tak cudownego, jednak nie opuszcza mnie obawa, że wydarzy się coś złego, no bo bądźmy szczerzy, jestem Natalie Kovac. Wszyscy moi przyjaciele z Kalifornii, w tym Tina, doskonale wiedzą, że mam okropny gust, jeśli chodzi o facetów. Zdrajcy, fetyszyści stóp, faceci lubiący odgrywać różne role w łóżku czy gość, który chciał, żebym na niego nasikała. Wymieńcie cokolwiek. Miałam do czynienia ze wszystkim".
Czytelnik sięgając po "Miłość po sąsiedzku" pomimo, iż teoretycznie jest w stanie przewidzieć jaki będzie finał tej historii, cały czas się nad nim zastanawia. Bohaterowie mają pewne swoje problemy, którym muszą stawić czoła, a które mogą spowodować, że nie zechcą wdać się w stałą relację. Nat stała się dla mnie szczególnie ważna, gdy okazało się, że zmagamy się z tym samym problemem, jak i również niestety cała masa kobiet na świecie. Problemem, którego wiele nie rozumie, a który jest w stanie zniszczyć wszystkie marzenia... dla pocieszenia drogie Panie powiem tylko to, że od wydania pierwszego wydania tej książki minęło 13 lat a co za tym idzie w prawdziwym życiu niemożliwe kiedyś stało się możliwe obecnie, czego jestem najlepszym przykładem 😊 grunt to wierzyć i się nie poddawać a także szukać rozwiązań 💙
Jak dla mnie ww. książka to świetna lektura z którą można spędzić naprawdę miło czas, patrząc na grupę przyjaciół, którzy się stale wspierają, czytając zabawne dialogi bohaterów, gdy Ci przekomarzają się ze sobą ale także i wysnuć pewne ważne wnioski. Polecam zdecydowanie 💙
Wydawnictwo: NieZwykłe
Data wydania: 2019-05-15
Tytuł oryginału: Love Thy Neighbour
Tłumaczenie: Iga Wiśniewska
CzarnoCzerwoneCC
Autorka bestsellerowej serii „Raw Family”! Nie zasługiwał na nią, ale jej serce już wybrało. Emily Aldrich jest zdesperowana. Musi pilnie...
Kontynuacja historii Lexi i Twitcha, na którą czekali fani Raw! Sześć lat temu świat Alexy Ballentine runął. Mimo to kobieta próbuje prowadzić...