Okładka książki - Na jedną noc

Na jedną noc

„Człowiek jest istotą umiarkowanie monogamiczną i jeśli nie zdradza, to zazwyczaj ze strachu. Przed przyłapaniem, przed społecznym ostracyzmem, wreszcie przed samym sobą.”

Pięć par.
Dziesięcioro ludzi.
Coroczny wyjazd starych przyjaciół.
Luksusowa willa w austriackich Alpach i gra, która wymyka się spod kontroli. Znają się od wieków, lecz pilnie strzegą swoich marzeń, obaw, a także kłamstw i niedopowiedzeń z przeszłości. Tajemnic i ukrytych sprawy, które akurat na tym wyjezdzie zaczynają wychodzić na światło dzienne. I gdy wszystko wydaje iść tak jak zawsze. Jedyna, „nowa” żona w towarzystwie, przekonuje ich do zamiany parterami na jedną noc. Niepewność miesza się z ciekawością, więc każde z nich odważa się na ten, bądź co bądź niecodzienny krok, nie przewidując jednak, że ta noc totalnie i bezpowrotnie zmieni ich życie, a do walki ze swoimi uczuciami, dojdzie też walka o przetrwanie i życie.
Od samego początku, było w tej historii coś intrygującego. Każdy rozdział, każda kartka, odsłaniała nam życie każdej z par, mieszając teraźniejszość z ich wspomnieniami z przeszłości. Autorka tak pokierowała fabułą, że od samego początku, mamy wrażenie, że coś się akurat na tym wyjezdzie wydarzy i nic już później nie będzie takie samo.

„Dla mnie fascynacja drugim człowiekiem to tak na prawdę fascynacja samym sobą, przy jednych ludziach się lubimy, przy innych nie”

Chociaż po opisie i samym zarysie fabuły
moglibyśmy spodziewać się książki o seksie, to chociaż wszystko sprowadza się właśnie do tego, to oprócz kilku pikantnych momentów, autorka raczej skupia się na przemyśleniach i pragnieniach, każdego z bohaterów. Jednocześnie zabierając nas na zimowy, bardzo przyjemny wyjazd, przekazując nam aurę niesamowitymi opisami.

Ale na prawdę prawdziwą bombą, świetnie opisaną i przestawioną jest sama końcówka wspólnego pobytu w Alpach. Szok, przerażenie i dreszcze, ale też oczyszczenie i swojego rodzaju spowiedź, która niestety nie pozostanie dla każdego z nich bez konsekwencji.
Moje pierwsze spotkanie z twórczością autorki, okazało być się bardzo udane i na pewno jeszcze nie raz skuszę się na jej książki.

Gorąco polecam!

Informacje dodatkowe o Na jedną noc:

Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Data wydania: 2023-09-21
ISBN: 9788383520735
Dodał/a opinię: EroticBooksLover

Zobacz opinie o książce Na jedną noc

Kup książkę Na jedną noc

Istnieje taki typ facetów, którzy najpierw są mężczyznami, potem długo, długo nic.

Więcej cytatów z tej książki

Sztuka latania
Magdalena Kawka0
Okładka ksiązki - Sztuka latania

Od kiedy tak naprawdę zaczyna się dojrzałość? Czy wtedy, gdy dumni odbieramy dowód osobisty? A może wtedy, gdy wreszcie zyskujemy pewność, że nasze wybory...

Przygody Kosmatka kilkulatka. Poradnik odpowiedzialnego rodzica
Magdalena Kawka0
Okładka ksiązki - Przygody Kosmatka kilkulatka. Poradnik odpowiedzialnego rodzica

Jak przechytrzyć kilkulatka - niebanalna książeczka dla rodziców! Mądre wychowywanie dzieci nie jest najłatwiejszą sprawą na świecie, ale przy odrobinie...