Czym jest miłość? - Od wieków najtęższe umysły tego świata starały się rozgryźć temat miłości, ale czy im to się udało?
Katarzyny Fiołek w swojej najnowszej książce „Na szlaku przeznaczenia” z serii „Druga szansa” przedstawia najpełniejszy i najaktualniejszy temat siły miłości. Bo w życiu nie ma przypadków, to wszystko, co się dzieje w naszym życiu to przeznaczenie.
,,(..), każdy gest, każda myśl, każdy uśmiech i słowo wypowiedziane ze szczerością mają moc, by odmienić bieg zdarzeń. Wszechświat słuchał, odpowiadał i delikatnie prowadził tych, którzy potrafili zaufać niewidzialnym drogowskazom’’.
O takich historiach pisze się, że są to pozycje wakacyjne, ale jesień to ulubiona pora roku czytholików. Mrok za oknem, herbatka, kocyk i właśnie ta magiczna powieść, która wlewa w nasze serducho ogrom nadziei.
Katarzyna Fiłek to mistrzyni w przedstawianiu magicznych historii, w których wielka namiętna miłość, jest połączona ze strachem przed zaufaniem. Pisarka stworzyła ekscytującą opowieść, w której pokazuje, że prawdziwe uczucia wymagają wielkich poświęceń i że w życiu należy znaleźć siłę i odwagę, żeby iść za głosem serca.
Autorka uzmysławia nam, że miłość to nie tylko szybsze bicie serca, to przede wszystkim, poczucie bezpieczeństwa to chęć i możliwość dzielenie się naszymi radościami i troskami z drugą bliską nam osobą.
„Na szlaku przeznaczenia” książka, która nas rozgrzeje, rozbawi, ale pokarze też, że czasem los zsyła nam drygą szansę, której nie możesz przegapić.
To powieść, która ma w sobie tajemniczą moc, lekki humor, poruszające wydarzenia oraz chwile wielkich uniesień z subtelną namiętnością. Piękna ujmująca walka o miłość połączona ze strachem przed okazaniem i przyznaniem się do swoich uczuć.
Wydawnictwo: Muza
Data wydania: 2025-10-08
Ela-Monia
BIESZCZADY LECZĄ RANY, ALE CZY ZDOŁAJĄ POSKLEJAĆ ZŁAMANE SERCA? Ile szans można dać tej samej miłości? Czy pierwsza miłość może smakować dobrze drugi...
Druga szansa? Tylko w Bieszczadach! Liliana chce zacząć od nowa. Po rozwodzie z mężem, który okazał się jej wielkim rozczarowaniem, pragnie znaleźć spokój...