Autora znam głównie z serii o Zofii Wilkońskiej, niebywale aktywnej i wścibskiej staruszce.
"Pawełek i cała reszta" to pierwsza książka autora dla dzieci.
Pawełek to chłopiec, który nie ma lekkiego życia. Nie tylko marzy o tym, aby mieć psa ale walczy o przywrócenie drożdżówek do szkolnego sklepiku. Do tego chce zagrać w ekstra strzelankę.
No cóż. Wszystko jest nie tak jak sobie wymyślił.
Pies to jakiś maluśki chułała, a gra porażka na całego.
Pawełek nie poddaje się, a w jego życiu pojawia się Nowy.
Czy będzie to przyjaźń na "zabój"?
Główny bohater ma dziesięć lat i jego oczami poznajemy świat w, którym rządzi humor, emocje i rodzice. Siostrę zostawię Wam na deser, sami odkryjcie co to za ziółko.
Bardzo ciekawie i mądrze napisana książka dla dzieci. Nie sugerujcie się tytułem, bo dziewczynkom też się spodoba.
Historie zabierają nas w świat dziecięcych problem z którymi sami kiedyś się spotkaliśmy. Wartościowa książka w, której autor przemycił wiele rzeczy i tematów o których powinno rozmawiać się z dziećmi.
Do tego na plus twarda oprawa i duża trzcionka.
Data wydania: 2022-06-06
Lukasz Turków
Zofia Wilkońska, wywołując wokół siebie sensację, uzyskuje zainteresowanie i poparcie pewnych grup społecznych. Nie umyka to uwadze polityków, którym zależy...
Zaczyna się od porwania. A potem jest już tylko gorzej On odnosi wrażenie, że całe życie ma... pod górkę! Jest przekonany, że wcale nie ma zawyżonych oczekiwań...