Okładka książki - Smakosz patronujemy

Smakosz

Komisarz Olivier Davis prowadzi sprawę dotyczącą czterech kobiet, które zaginęły w ostatnim czasie. Do zdarzeń doszło w Central Parku, jednak bez świadków, bez motywów. Nie mają nic ze sobą wspólnego.

Gdy znajduje się ciało jednej z ofiar, sprawa nabiera tempa.

Mężczyzna musi rozwikłać sprawę zanim pojawi się więcej takich przypadków.

Czy sobie poradzi? Czy porywacz przechytrzy komisarza, a razem z nim całą nowojorską policję?

Jak i czy w ogóle jego sekret wpłynie na rozwój śledztwa? Kto okaże się być winnym?

Historia wciąga już od pierwszych stron i nie wypuszcza czytelnika ze swych objęć.

Akcja rozpoczyna się już w prologu, co wprowadza nas w bardzo dynamiczną i złożoną fabułę, dzięki czemu czyta się bardzo szybko i lekturę pochłonęłam w jeden wieczór. Trzyma w napięciu, które jest stopniowo budowane, wywołuje gęsią skórkę i dreszcze.

Atmosfera mroczna a tajemnica goni tajemnicę, nie pozwalając czytelnikowi na chwilę nudy.
Tu ciekawość i fascynacja przechodzi w obsesję i chęć panowania nad drugą osobą. Duszna i niepokojąca, pozostawia po sobie ślad.

Wątek psychologiczny bardzo dobrze poprowadzony, pozwalający bliżej poznać motywy bohatera odpowiedzialnego za wyrządzone krzywdy.

Podczas czytania towarzyszyło mi uczucie niepokoju. Razem z bohaterami próbowałam zrozumieć o co tak naprawdę chodzi w tej całej sprawie. W końcu zaczęłam się domyślać i dobrze trafiłam. Jednak zaskoczenie mnie nie ominęło.

Zakończenie wbiło mnie w fotel i wywołało u mnie dreszcze i rollercoaster emocji. Zdecydowanie warto poznać Smakosza!

Bardzo polecam 🖤

Informacje dodatkowe o Smakosz: