Okładka książki - Supernormalsi. Jak trudne doświadczenia w młodym wieku budują naszą odporność psychiczną

"Przemoc rówieśnicza i domowa, utrata rodzica, zaburzenia i uzależnienia w rodzinie, wykorzystanie psychiczne, fizyczne lub seksualne. Badania dowodzą, że aż 75% osób przed 20. rokiem życia ma za sobą co najmniej jedno z tych doświadczeń. Bardzo wielu ciężko doświadczonych młodych ludzi nie jest w stanie się po nim podnieść, wielu się ich wstydzi. To nie oznacza jednak wyroku – dobre życie jest dostępne dla nas wszystkich".

Meg Jay jest doświadczoną psycholożką kliniczną w dziedzinie edukacji,która za drzwiami swojego gabinetu wysłuchała wiele historii ludzi, którzy nie byli w stanie podzielić się swoimi problemami z nikim innym.
Książka jest fabularyzowaną literaturą faktu, a autorka bazowała na badaniach badaczy, których wymienia z nazwiska.
Ogromnym plusem książki są historie ludzi, a nie suche informacje.
Każda historia jest inna, pokazuje smutek, ból, żal, ale i odporność, wiarę w lepsze jutro.
Nie zawsze można odbić się od dna, ale dlaczego nie próbować...
Jak pokonać przeciwności losu, których doznaliśmy w dzieciństwie?
Być może zainteresuje Was ta pozycja książkowa.

Informacje dodatkowe o Supernormalsi. Jak trudne doświadczenia w młodym wieku budują naszą odporność psychiczną:

Wydawnictwo: Mamania
Data wydania: 2022-09-28
Kategoria: Psychologia
Tytuł oryginału: Supernormal: The Untold Story of Adversity and Resilience
Dodał/a opinię: Lukasz Turków

Tagi: Psychologia rodzinna

Zobacz opinie o książce Supernormalsi. Jak trudne doświadczenia w młodym wieku budują naszą odporność psychiczną

Kup książkę Supernormalsi. Jak trudne doświadczenia w młodym wieku budują naszą odporność psychiczną

Meg Jay0
Okładka ksiązki - Decydująca dekada. Dlaczego czas między 20. a 30. rokiem życia jest tak ważny i jak najlepiej go wykorzystać

Książka, która zmieniła sposób myślenia milionów dwudziestolatków o nich samych. Meg Jay pokazuje, jak świadomie wykorzystać kluczową dekadę, aby w pełni...