Okładka książki - True Beauty (#6). True Beauty 6

True Beauty (#6). True Beauty 6

Kolejne tomy serii "True Beauty" to coś, na co zawsze czekam z utęsknieniem w pakiecie z przebieraniem nóżkami i zacieraniem rączek. Pamiętam, kiedy jeszcze całkiem niedawno po przeczytaniu dwóch pierwszych części cieszyłam się, że przede mną jeszcze tyle dobrego, a tu jesteśmy już na półmetku losów Jugyeong, Seojuna i Suho. Wiem, że po zakończeniu całej serii, będę do niej wracać w wolnych chwilach, bo to manhwy, które dostarczają mi mnóstwo śmiechu, są gwarantem mile spędzonego czasu i jeszcze fundują świetną, romantyczną i pełną emocji historię.

Trochę smuteczek, że powieści graficzne wciąż bywają uznawane za coś infantylnego i z tego powodu z góry są skreślone. Dla mnie "True Beauty" było wyjściem ze strefy komfortu i właściwie pierwszym spotkaniem z koreańskim komiksem — jak ja się cieszę, że tego dokonałam, teraz by był płacz, że omija mnie coś tak fantastycznego!

Każda z tych części skupia się na problemach młodych ludzi, którzy wraz z rozwojem fabuły są starsi, bardziej doświadczeni życiowo, ale wciąż noszą w sobie lęki, kompleksy i trau*y, z którymi próbują radzić sobie na swój sposób — z lepszym i gorszym skutkiem.

Jak zawsze zachwycam się kreską i tymi pięknymi pastelowymi barwami, które wzbogacają całą historię. I uwielbiam humor tu obecny — czasami sarkastyczny, czasami sytuacyjny, ale zawsze idealnie trafia w mój gust.

Jeśli nie znasz poprzednich tomów, a wiesz, że masz je w planach (do czego namawiam, baaaardzo bardzoooo!), to nie czytaj dalszej części recenzji, bo mogą wpaść małe spoilery — trudno ich nie popełnić biorąc pod uwagę, iż jest to kontynuacja.

Fabuła ⬇️

__

Po wyjeździe Suho Jugyeong i Seojun bardzo się zaprzyjaźnili. Spędzają ze sobą niemal każdą wolną chwilę. Rozdarci między studia a pracę, zawsze znajdą dla siebie chwilę na szybki obiad czy spacer. Ona nie potrafi przestać myśleć o tym, że prawie się pocałowali, a on nie umie już dłużej ukrywać swoich uczuć. Z entuzjazmem decydują się zostać parą. Wszystko byłoby idealnie, gdyby nie fakt, że oboje ukrywają przed sobą coś, czego bardzo się wstydzą. Kiedy Seojun staje się rozpoznawalny, kompleks Jungyong na punkcie swojego wyglądu, zduszony przez tak długi czas, zaczyna znowu dawać o sobie znać. Z kolei chłopak ukrywa przed nią pewien sekret, co w konsekwencji doprowadza do tego, że zaczynają widywać się coraz rzadziej. Co stanie się, kiedy ich tajemnice ujrzą światło dzienne? I dlaczego Suho wrócił tak nagle i dlaczego nie mówi o wszystkim swoim przyjaciołom?

Informacje dodatkowe o True Beauty (#6). True Beauty 6:

Wydawnictwo: Marginesy
Data wydania: 2025-08-13
Tytuł oryginału: True Beauty 6
Dodał/a opinię: zaczytania

Tagi: Opowieści humorystyczne dla dzieci i młodzieży Opowieści o szkole dla dzieci i młodzieży Powieść graficzna (tradycja europejska) Dzieci od ok. 13 lat

Zobacz opinie o książce True Beauty (#6). True Beauty 6

Kup książkę True Beauty (#6). True Beauty 6

True Beauty (#7). True Beauty 7
Yaongyi0
Okładka ksiązki - True Beauty (#7). True Beauty 7

Przebojowy koreański komiks o samoakceptacji, pewności siebie i miłości. Ponad 6,5 miliarda (!) odsłon na Webtoonie! W siódmym tomie Jugyeong zachęca...

True Beauty (#9). True Beauty 9
Yaongyi0
Okładka ksiązki - True Beauty (#9). True Beauty 9

Przebojowy koreański komiks o samoakceptacji, pewności siebie i miłości. Ponad 6 miliardów (!) odsłon na Webtoonie!   Tom dziewiąty. Zazdrość wywołana...