Okładka książki - Wszystko ma swój czas. Mądrość zen na trudne chwile

Wszystko ma swój czas. Mądrość zen na trudne chwile

„Najbardziej kręta ścieżka jest zarazem tą, która uczy nas najwięcej.” Tymi słowami Haemin Sunim otwiera drzwi do książki, która stała się dla wielu czytelników źródłem ukojenia, otuchy i wewnętrznej siły. "Wszystko ma swój czas" to nie tylko zbiór refleksji, lecz prawdziwy przewodnik na trudne chwile, napisany z ogromną wrażliwością i spokojem, który sam w sobie działa jak balsam na zranioną duszę.

Jeśli czujesz się zmęczona, zagubiona albo po prostu potrzebujesz chwili wytchnienia – bardzo polecam Ci tę książkę. To nie jest zwykła lektura, to taki cichy, mądry przewodnik, który pomaga odnaleźć spokój w chaosie codzienności.

Dla mnie to była książka pełna ciepła i wyrozumiałości. Autor – koreański nauczyciel zen – pisze w sposób prosty, ale bardzo poruszający. Pokazuje, że każdy z nas ma prawo popełniać błędy, czuć się słaby czy zagubiony. To część naszego człowieczeństwa. I choć życie potrafi nas przytłoczyć, to właśnie wtedy warto zwolnić i być dla siebie bardziej łagodnym. Każdy, niezależnie od wieku czy życiowej sytuacji, odnajdzie tu coś ważnego – pocieszenie po stracie, spokój po burzy emocji, inspirację do dalszej drogi, a przede wszystkim zgodę na bycie niedoskonałym.

To, co wyróżnia tę książkę, to przepiękne złote myśli, które naprawdę zostają w głowie i sercu – są zapisane w przemyślany, wręcz poetycki sposób. Do tego dochodzą ilustracje, które idealnie dopełniają całość – tworząc przestrzeń do refleksji, zatrzymania się i oddechu.

Wiele osób pisze, że ta książka przyniosła im ulgę w trudnych momentach – po stracie, w czasie choroby, czy po zakończeniu ważnego etapu życia. Ale nawet jeśli wszystko w Twoim życiu toczy się dobrze, to i tak znajdziesz tu coś dla siebie – bo to książka, która uczy uważności i życzliwości wobec siebie i innych.

Polecam ją każdemu, kto potrzebuje cichego wsparcia – takiego, które nie ocenia, ale rozumie. "Wszystko ma swój czas" to książka, do której się wraca – jak do dobrej rozmowy z kimś, kto naprawdę potrafi słuchać.

Informacje dodatkowe o Wszystko ma swój czas. Mądrość zen na trudne chwile:

Wydawnictwo: Znak
Data wydania: 2025-04-09
Kategoria: Poradniki
Dodał/a opinię: Poczytajzemna

Tagi: Asertywność motywacja i poczucie własnej wartości

Zobacz opinie o książce Wszystko ma swój czas. Mądrość zen na trudne chwile

Kup książkę Wszystko ma swój czas. Mądrość zen na trudne chwile

Miłość do rzeczy niedoskonałych
Haemin Sunim0
Okładka ksiązki - Miłość do rzeczy niedoskonałych

Nikt nie jest doskonały, ale to nie powinno powstrzymywać nikogo od miłości - miłości do świata, do siebie nawzajem i nawet do nas samych. W tej pięknie...

Zwolnij wreszcie. Jak odnaleźć spokój w świecie, który nigdy się nie zatrzymuje
Haemin Sunim0
Okładka ksiązki - Zwolnij wreszcie. Jak odnaleźć spokój w świecie, który nigdy się nie zatrzymuje

Jak nie zwariować, słuchając wiadomości? Jak przestać się martwić końcem świata? Jak przetrwać kolejny dzień w pracy i nie oszaleć? Czasem wystarczy.....