Okładka książki - Za horyzontem zdarzeń

Za horyzontem zdarzeń

🌼 ”𝓩𝓪 𝓱𝓸𝓻𝔂𝔃𝓸𝓷𝓽𝓮𝓶 𝔃𝓭𝓪𝓻𝔃𝓮ń” 𝓚𝓪𝓽𝓪𝓻𝔃𝔂𝓷𝓪 𝓕𝓲𝓸ł𝓮𝓴 🌼

Premiera już 16 lipca 🌼

Ile szans można dać tej samej miłości? Czy pierwsza miłość może smakować dobrze drugi raz?

▪𝗥𝗘𝗖𝗘𝗡𝗭𝗝𝗔 ▪

„Za horyzontem zdarzeń” to książka, którą z chęcią obejrzałabym na dużym ekranie! Historia Majki i Pawła jest gotowym scenariuszem na film.

🌼 Majka i Paweł to główni bohaterowie powieści „Za horyzontem zdarzeń”. Ona - idealna córka, planująca studiować medycynę. On - typowy bad boy, zbuntowany, dla którego muzyka jest najważniejsza. Dwoje tak bardzo różniących się od siebie ludzi. Jednak razem stworzyli spójną całość. Pierwsza miłość nie daje możliwości przygotować się na burzę uczuć, jaka pojawia się między dwójką ludzi. Wybucha nagle i niespodziewanie odbierając zdrowy rozsądek. Jednak los przygotował dla nich zupełnie odmienne karty i nasunął im inne życiowe decyzje, które sprawiły, że zakochani musieli się rozstać. Znowu spotkają się w magicznych Bieszczadach. Czy Majka i Paweł wybaczą sobie błędy, które rozdzieliły ich na wiele lat?🌼

Styl pisania autorki jest bardzo przyjemny. Z każdej strony emocje wręcz się wylewają do serca czytelnika. Katarzyna Fiołek pisze w prosty i lekki sposób, co sprawia, że czyta się jej historię z zapartym tchem, a także odczuwa ogromną gammę emocji. Motyw drugiej szansy zawsze jest pożądany w książkach, a tutaj autorce udało się tak go wpleść, że przez książkę się po prostu płynie. Ta historia dostarczyła mi wszystko to co potrzebuje uzyskać od romansu. Mnóstwo skrajnych emocji, niezapomniane wrażenia i niespotykane uczucie pomiędzy dwójką ludzi. Pierwsza miłość dla każdego z nas jest tą najważniejszą. Dzięki tej powieści możemy w pełni to zrozumieć. Główni bohaterowie musieli stanąć do walki o uczucie, które zakiełkowało między nimi lata temu. Gdy ponownie ich drogi się skrzyżowały oboje musieli rozgryźć czy warto wejść drugi raz do tej samej rzeki i czy da kogoś ponownie pokochać, jeśli ta miłość przyniosła ból. Śledzimy całą ich ścieżkę, ich zmagania z trudnymi sytuacjami. Przez cały ten czas mocno im kibicowałam, a i zdarzały się takie momenty, że kompletnie nie potrafiłam zrozumieć ich zachowania.

Przekonałam się, że Katarzyna Fiołek pisze dobre historie miłosne, które spodobają się każdej kobiecie. Bardzo spodobało mi się przedstawienie historii Majki i Pawła i pojawienie się motywu drugiej szansy.

„Za horyzontem zdarzeń” to poruszająca historia pierwszej miłości, która pomimo upływu lat wciąż jest obecna w życiu głównych bohaterów. Takiego uczucia nie da się wymazać z serca. I to jest właśnie pięknie, że autorka pokazuje nam różne oblicza miłości, która jest obecna w naszym życiu. Z każdą przeczytaną stroną czytelnik coraz bardziej wczuwa się w losy bohaterów, a sama autorka zadbała o to, by nie zabrakło emocjonującego rollercoastera.

Jeśli jesteście fanami emocjonalnych historii o miłości, to z pewnością powinniście sięgnąć po ten tytuł. Autorka przedstawia nam bolesną ścieżkę, jaką muszą pokonać bohaterowie, by odnaleźć szczęście🧡

Informacje dodatkowe o Za horyzontem zdarzeń:

Wydawnictwo: Muza
Data wydania: 2025-07-16
Dodał/a opinię: Małgosia Szydlak

Tagi: romans Romans współczesny

Zobacz opinie o książce Za horyzontem zdarzeń

Kup książkę Za horyzontem zdarzeń

Tam, gdzie czeka spokój
Katarzyna Fiołek0
Okładka ksiązki - Tam, gdzie czeka spokój

Druga szansa? Tylko w Bieszczadach! Liliana chce zacząć od nowa. Po rozwodzie z mężem, który okazał się jej wielkim rozczarowaniem, pragnie znaleźć spokój...

Wszystkie gwiazdy są twoje
Katarzyna Fiołek0
Okładka ksiązki - Wszystkie gwiazdy są twoje

Co dzieje się po tym, kiedy rzucasz wszystko i wyjeżdżasz w Bieszczady? Na początku możesz walnąć pudełkiem maślanych ciastek w łeb gburowatego i przystojnego...