Wspólna przyszłość stała się przeszłością.
Tą niechcianą, znienawidzoną, pustą.
Pozostał ból i wspomnienia.
Jedna decyzja zaważyła na szczęściu dwojga.
Konwenansów czas.
Nie łatwy porządek świata.
Ludzkie słabości ukrywane w czterech ścianach.
Trudno się czasami sprzeciwić, kiedy brak jest poparcia wpływowych ludzi, z których zdaniem wszyscy się liczą.
Oskar Foglar. Najmłodszy z braci hrabiego i dziedzic fortuny. Raz porzucony przez narzeczoną skrywa w sobie prawdę o swoich uczuciach.
Genevieve Sinclair, porzuciła własne szczęście dla rodziny i własnych sióstr.
Ścieżki tej dwójki, ponownie się krzyżują.
Działają dla dobra sprawy, ale czy dla własnego również? Czy uda im się pokonać przeciwności losu?
Wrzucona na głęboką wodę kobieta musi radzić sobie w świecie zdominowanym przez mężczyzn, w którym konwenanse są ważniejsze niż człowiek.
Styl autorki uwielbiam.
Bohaterów nie sposób nie polubić. Tyle się między nimi dzieje. Są emocje, bardzo ze sobą współgrające.
Jest intryga, tajemnica, zło z dobrem walczące. Nudy nie ma jednym słowem.
Autorka bierze na tapet również choroby, które w XIX wieku nie były jeszcze nazwane. Ludzie inności się bali, wstydzili, odbierali przez nią życie.
Trzecia część serii, to historia o Oskarze. Poprzednie poświęcone były innym z braci hrabiego, ale można ją czytać bez znajomości pozostałych.
Szczerze polecam 😁
Wydawnictwo: Lucky
Data wydania: 2025-01-10
anatomiaemocji
Córki botanika. Bliźniaczki to dwutomowa powieść romantyczno-przygodowa rozgrywająca się nad polską Biebrzą i w dalekiej Kornwalii na początku XIX wieku...
Londyn, 1823 rok. Gdy umiera stary hrabia Foglar, jego synowie nie tylko dziedziczą znaczny majątek, lecz także dowiadują się o istnieniu nieznanej wcześniej...