Okładka książki - Zimowy świt nad Wigrami

Zimowy świt nad Wigrami

Zanurzając się w lekturę książki "Zimowy świt nad Wigrami" Urszuli Gajdowskiej przeżywałam emocje wszystkimi zmysłami .  Dodatkowo nie zabrakło wzruszeń . Autorka w znakomity sposób przeplata przeszłość z teraźniejszością.  Przekaz fabuły uderza w czytelnika niczym pocisk . Atmosfera świątecznej magii i emocji otula czytelnika przy każdej przeczytanej stronie. Urszula Gajdowska udowadnia, że potrafi snuć opowieść pełną czułości ,która jest delikatna jak płatek śniegu i mgła nad Wigrami, ale też prawdziwa i pełna życiowych rozterek.

"Po­dob­no kiedy wresz­cie prze­sta­jesz my­śleć o czymś, co nur­to­wa­ło cię przez dłu­gie lata, i naj­mniej się tego spo­dzie­wasz, to się wy­da­rza".

Historia Anny i Julii, matki i córki,to bolesna  opowieść o miłości, lojalności i sekretach, które zatruwały ich życie przez długie lata .

Julia otrzymując w spadku posiadłość po dziadkach i spotykając na swojej drodze architekta Roberta musi zmierzyć się z przeszłością, które okaże się zaskakująca.

Konfrontacja z prawdą, która miała zostać  ukryta zaskoczy wszystkich. Czy warto szukać odpowiedzi? Czy tajemnice powinny ujrzeć światło dzienne? Czy bohaterowie są gotowi na nowo otworzyć się na miłość? Czy Julia i Anna pozwolą sobie na szczęście?

"Czas nie wybacza nikomu..."

Właśnie te pytania są kluczowe w tej  powieści. To nie jest jedynie historia o rodzinnych zawirowaniach, ale emocjonalna bomba, w której każda odkryta tajemnica zmusza czytelnika, do refleksji i oceny zachowań bohaterów. Autorka prowadzi nas przez tą historię, udowadniając, że czasem największą odwagą jest poznanie przeszłości.

Warto również wspomnieć, że Urszula Gajdowska porusza w swojej książce ważny temat mutyzmu wybiórczego. Wielu z nas często słyszy tą nazwę po raz pierwszy.  Mam nadzieję,że lektura przybliży Wam tą chorobę bliżej i może pomóc niejednej osobie,która boi się mówić.

Dlatego gorąco polecam Wam "Zimowy świt nad Wigrami". Ta historia zaskoczy Was fabułą i wciągnie w wir niespodziewanych wydarzeń. To dowód na to, że na miłość i drugą szansę zawsze jest czas.

Informacje dodatkowe o Zimowy świt nad Wigrami:

Kup książkę Zimowy świt nad Wigrami

Azyl dla serc
Urszula Gajdowska0
Okładka ksiązki - Azyl dla serc

Weronika - ambitna weterynarz z wielkiego miasta, wraca do rodzinnego majątku Garlickich na prowincji po tym, jak jej życie rozpada się na kawałki... ...

Córki hrabiny. Zofia
Urszula Gajdowska0
Okładka ksiązki - Córki hrabiny. Zofia

Wiosna 1835 r., Podlasie. Młoda wdowa Zofia przebywa w dworze matki, hrabiny Modlińskiej. Pod okiem madame Moreau, francuskiej arystokratki o zagadkowej...