❄️🔥 TA KSIĄŻKA MNIE WCIĄGNĘŁA! Nowość od Urszuli Gajdowskiej to emocjonalny rollercoaster idealny na długie zimowe wieczory. Polecam z całego serca! ❤️
O CZYM JEST TA KSIĄŻKA? 🤔
To wielowątkowa,poruszająca opowieść o miłości, lojalności i utraconych szansach. W centrum historii są:
☆Anna i Julia – matka i córka, których więź zostaje wystawiona na ciężką próbę.
☆Robert – miłość życia Anny, który po latach wraca jako architekt odnawiający rodzinny dwór Julii nad Wigrami.
☆Tajemnice przeszłości – legendy o medalionie, wymazana z drzewa kobieta i złowieszcze sny, które wpływają na teraźniejszość.
💎Mocne strony w powieści to klimat i emocje. Zimowy krajobraz Wigier to nie tylko tło, ale prawie osobny bohater. Czuje się chłód, tajemnicę i napięcie. Skomplikowane relacje. Relacja matki i córki jest pokazana bez lukru – pełna miłości, ale też ran i niedopowiedzeń. Niezłe tempo. Historia wciąga od początku i nie pozwala się nudzić.
⚠️ Na co uważać?
Lubisz proste historie? Tu wątki się splatają, a przeszłość miesza z teraźniejszością. To zaleta, ale wymaga uwagi.
Unikasz dramatów? Książka porusza trudne tematy (porzucenie, strata, rodzinne tajemnice).
🎯 DLA KOGO JEST TA KSIĄŻKA?
✔️Dla miłośniczek pogmatwanych historii obyczajowych z domieszką romansu.
✔️Dla szukających „książki z klimatem” – idealnej na święta i zimę.
✔️Dla czytelniczek, które lubią, gdy obok głównej fabuły pojawia się ważny społecznie temat.
MOJA ODCENA: 8/10 🌟
Jeśli szukasz emocjonalnej, wielowątkowej opowieści o rodzinnych sekretach, drugich szansach i trudnych wybaczeniu, sięgnij po tę książkę. To solidna, wciągająca lektura, która długo zostaje w pamięci dzięki swojemu klimatowi.
BRUNETTE BOOKS
Wydawnictwo: Skarpa Warszawska
Data wydania: 2025-10-29
brunetkabooksrec
Jaśmina Wigura jest panną o nieposzlakowanej reputacji i dobrych manierach, choć za słodką buzią i nieśmiałym zachowaniem skrywa żelazną wolę i błyskotliwą...
Madeline Mackenzie jest młodą wdową, ale po śmierci męża nie może cieszyć się swobodnym, beztroskim życiem. Stary wicehrabia pozostawił jej przede wszystkim...