Okładka książki - Zwodnicze zmysły. Wzrok. Tom 1

Zwodnicze zmysły. Wzrok. Tom 1

Widząc zapowiedź nowej książki Magdy Stachuli od razu wiedziałam, że chcę ją przeczytać. Nowa seria o zmysłach, które mogą nas zwodzić bardzo mnie zaciekawiła, zwłaszcza że thriller psychologiczny to gatunek, który lubię.

Na pierwszy ogień wystawiony jest zmysł wzroku, o czym mówi nam sam tytuł książki, o której mowa. Byłam bardzo ciekawa w jaki sposób autorka ugryzie tą tematykę i przyznaję, że totalnie mnie zwiodła. Myślałam, że rozwiązanie jest wyłożone jak na tacy, ale to tylko pokazuje, jak grubo można się pomylić.

Ktoś zamordował kobietę, nie ma narzędzia zbrodni, świadków, a pogoda nie pomaga w zdobyciu dowodów. Okazuje się, że jest to znana ginekolog, ceniona przez swoje pacjentki i współpracowników, ale samotna ze względu na rozpad małżeństwa z dziennikarzem muzycznym, który ma już inną kobietę. I jak można się domyślić, podejrzenie zazwyczaj pada na najbliższe otoczenie ofiary. Jesteśmy świadkami postępowania policji w tej sprawie, zwłaszcza pracy komisarz Julii Koseli i jej ekipy śledczej. Mamy też na oku jedną osobę, której tożsamości długo nie poznajemy, a potrafi dużo namącić w głowie w trakcie czytania książki.

„Wzrok” poznajemy z kilku perspektyw, dzięki czemu akcja postępuje w szybkim tempie, a historie bohaterów ujawniają motywy, którymi kierują się w życiu i tym, jak postępują w momencie, kiedy ich obserwujemy. Każda z osób ma coś do opowiedzenia o sobie. Czasami przypadek stawia ich w sytuacji, która w pierwszym momencie wydaje się być abstrakcyjna. Czasami jest to przeznaczenie, ponieważ błędy przeszłości potrafią zburzyć długo budowany spokój w jednej sekundzie. Tajemnicza osoba, która dodaje dreszczyku historii mocno nakierowuje czytelnika na nieznane wody i na to, by w końcu móc się zaskoczyć.

Magda Stachula ponownie wrzuca czytelnika w wir psychologicznych zawirowań, problemów bohaterów, które mają swoje podłoże w przeszłości, a śledztwo komisarz Koseli dodaje kryminalnej nuty. Pierwsza część serii „Zwodniczych zmysłów” zaczęła się naprawdę dobrze, a finał tego tomu zapowiada dalszą ekscytującą podróż w świecie bohaterów. Polecam!

Informacje dodatkowe o Zwodnicze zmysły. Wzrok. Tom 1:

Kup książkę Zwodnicze zmysły. Wzrok. Tom 1

Ekipa na tropie. Niezapomniane urodziny
Magda Stachula0
Okładka ksiązki - Ekipa na tropie. Niezapomniane urodziny

Ekipa na tropie kolejny raz musi zmierzyć się z... Filip, młodszy brat Kuby zaplanował niezwykłą niespodziankę dla Kuby, postanowił zorganizować niezapomnianą...

Gdzie jest Emma?
Magda Stachula0
Okładka ksiązki - Gdzie jest Emma?

Emma Denis - celebrytka, finalistka dziejącego się na rajskich plażach telewizyjnego show -ostatni raz widziana była we Włodawie objętej stanem wyjątkowym...

Opad
Opad