好iadanie z Arsenem

Wydawnictwo: S這wne z uczuciem
Data wydania: 2022-01-26

Ocena: 4.71 (14 g這s闚)

Gorący romans to dopiero początek tej porywającej historii!

Przygotujcie się na chwilę śmiechu, dreszcz napięcia i wiele wzruszeń. Dilerka Emocji powraca z kolejną komedią romantyczną, która podbije wasze serca.

On jest sprytnym złodziejem, którego urokowi trudno się oprzeć.

Ona wie, że jego powrót oznacza same kłopoty.

Lina to nieco roztrzepana, pełna ciepła dziewczyna, która każdego dnia próbuje okiełznać chaos wkradający się w jej życie. Niechętnie przyznaje, że wciąż nosi w sercu ślad namiętnej miłości, po której zostało jej więcej niż wyłącznie wspomnienia...

Chris to sprytny złodziej, dla którego od honoru ważniejsza jest tylko rodzina. Zadziorny chłopak zupełnie nie pasuje do sielskiego, spokojnego miasteczka. Skoro już się tu zjawił, musi mieć ważną misję do wypełnienia. Nie spodziewa się, że w zostawionej przed laty Gołdapi czeka na niego więcej niż jedno poważne wyzwanie.

Gdy po długiej nieobecności, nieprzewidywalny i zabójczo przystojny Włoch znów staje w drzwiach Liny, dziewczyna czuje, że czekają ją kłopoty. Co się stanie, kiedy jej największa tajemnica ujrzy światło dzienne? Czy ich ogniste charaktery da się pogodzić, a stracona miłość będzie miała szansę rozkwitnąć na nowo?

Tagi: b鏬

POLECANA RECENZJA

Kup ksi捫k 好iadanie z Arsenem

Zobacz tak瞠

Opinie o ksi捫ce - 好iadanie z Arsenem

Avatar u篡tkownika - zakochanawksiazk
zakochanawksiazk
Przeczytane:2022-04-08, Ocena: 5, Przeczyta貫m,

Chris to sprytny z這dziej, dla kt鏎ego najwa積iejsza jest rodzina. M篹czyzna w豉郾ie zjawia si w Go責api 瞠by spotka si z bra熤i, czeka jednak tutaj na niego r闚nie kilka wyzwa. Na swojej drodze spotyka r闚nie Lin, z kt鏎 kiedy wiele go 陰czy這. Jakie przeciwno軼i czekaj na Chrisa? Co skrywa Lina?

Bardzo lubi ksi捫ki @lingasloniewska, przsczytalam zdecydowan wi瘯szo嗆 i ka盥a z nich ma w sobie "to co" co przyci庵a czytelnika i pozwala si zanurzy w lekturze. Ksi捫k czyta si naprawd szybko, a to za spraw lekkiego i przyjemnego stylu autorki. Fabu豉 jest ciekawa, bardzo lubi motyw spotka po latach, bo one przewa積ie wprowadzaj wiele zamieszania w 篡ciu bohater闚. Ksi捫ka napisana jest z perspektywy obojga bohater闚, co sprawia, 瞠 znacznie lepiej ich poznajemy i zarazem mo瞠my zrozumie ich niekt鏎e decyzj, poczynania i emocje, kt鏎e nimi targaj. "好iadanie z Arsenem" to komedia romantyczna, w kt鏎ej mamy ogromn dawk poczucia humoru, tajemnice, jednak nie zabraknie r闚nie niebezpiecze雟tw i niespodziewanych zwrot闚 akcji.
Do 貫z bawi造 mnie "przekr璚ania" bez Lin naszych polskich powiedze! W tej cz窷ci r闚nie poraz kolejny spotkamy si z bohaterami poprzednich tom闚, a Eliza i Natalia dostarcz czytelnikowi nie lada 鄉iechu i emocji, ale czego innego mo積aby by這 si po nich spodziewa, prawda? Ja poraz kolejny 鈍ietnie si bawi豉m przy tej serii i czekam na kolejne komedie autorki! Moja ocena to 8/10.

Ale mi這 by這 powr鏂i do los闚 bohater闚 z kt鏎ymi mia豉m ju wcze郾iej styczno嗆. Tym razem skupiamy si na Chrisie oraz Linie. On jest z這dziejem, dla kt鏎ego ponad wszystko liczy si rodzina. Jest w stanie dla niej zrobi dos這wnie wszystko. Nie ma jednak poj璚ia z czym przyjdzie mu si zmierzy w Go責api.
Lina jest ostro積a i rozwa積a, aczkolwiek w sercu nosi nadal pewnego przystojnego m篹czyzn. Ma dla kogo 篡 i tego si trzyma.
Spotykaj si ponownie. On nie odpu軼i, dop鏦i nie pozna prawdy, a Ona czuje, 瞠 czekaj j k這poty. Czy dawne uczucie na nowo zap這nie? A mo瞠 ono tak naprawd nigdy nie zgas這?

Wyobra嬈ie sobie, 瞠 czytaj帷 t powie嗆, praktycznie ca造 czas si u鄉iecha豉m. G堯wnie za spraw kobiet naszych braci, kt鏎e doskonale wiedz jak umili cz這wiekowi czas. Eliza i Natalia s jak dwa szpiegi, kt鏎e nigdy nikomu nie odpuszcz. Maj ci皻e j瞛yki, kt鏎ych nie boj si u篡wa i zawsze stawiaj na swoim, nie raz wpadaj帷 przez to w k這poty. Lina w鈔鏚 nich czuje si swobodnie i ci庵le si u鄉iecha. To dziewczyna, kt鏎a przekr璚aniem s堯w w znanych powiedzeniach, potrafi rozbawi do 貫z. I za to mi璠zy innymi Chris j pokocha. Lina to kobieta oddana i z honorem, nie zdradza bliskich, ale zawsze si o nich martwi.
Chris jest niezwykle tajemniczy, rzadko kiedy ukazuje swoje emocje, bo tego si nauczy – by nie pokazywa 鈍iatu jaki jest naprawd. Jego rodzina jednak zna go doskonale i potrafi raz dwa rozgry潭. Jego g堯wnym celem jest dowiedzenie si, kto stoi za zamachem na jego ojca, w kt鏎ym zgin窸a jego macocha. I nie odpu軼i, dop鏦i tego si nie dowie.

Kiedy Chris ponownie spotyka Lin, w obojgu od篡waj uczucia, kt鏎e chyba tak naprawd nigdy nie wygas造. I chocia min窸o pi耩 lat, pod tym wzgl璠em nic si nie zmieni這. Oboje s wybuchowymi osobami. Dodatkowo ona skrywa przed nim tajemnic, kt鏎a b璠zie musia豉 ujrze 鈍iat這 dzienne. Czy jako si dogadaj i na nowo stworz zwi您ek? A mo瞠 ich uczucie nie ma ju szans?

„Teraz wpatrywa貫m si w ciemnook dziewczyn, kt鏎a dawno temu zalaz豉 mi za sk鏎 i dotkn窸a czu造ch strun w sercu, a co najgorsze, wci捫 tam tkwi豉. Chocia usilnie pracowa貫m nam tym, aby si jej pozby. Z g這wy, serca, wspomnie. Na pr騜no! A przecie by豉 moim wrogiem i nie mog貫m jej wierzy. Mimo to bardzo chcia貫m.”

Agnieszka Lingas-υniewska ponownie zabiera nas w 鈍iat, w kt鏎ym opr鏂z mafijnych porachunk闚, znajduje si wielka si豉 rodzinnej wi瞛i oraz mi這嗆 ponad wszystko. Mi這嗆, kt鏎a uskrzydla i pozwala inaczej spojrze na pewne sprawy. I cho ka盥a z tych kobiet wie, z czym wi捫e si zwi您ek z tymi m篹czyznami nie ma zamiaru si z niego wycofa. Ksi捫ka przepe軟iona jest ogromem emocji, niesamowitymi pok豉dami 鄉iechu, ale r闚nie chwilami wzrusze. Czyta si szybciutko za spraw lekkiego j瞛yka autorki. Ja nie mog豉m si oderwa od lektury i przykro mi by這 tylko z tego powodu, 瞠 bardzo szybko si sko鎍zy豉.

"好iadanie z Arsenem" to lekka i przyjemna lektura, kt鏎a pozwoli wam si ca造 czas u鄉iecha. Niezwykle temperamentni bohaterowie nie pozwol wam, ani na odrobin nudy. W tej powie軼i zobaczycie, 瞠 rodzina to co, co nasi bohaterowie zawsze stawiaj na pierwszym miejscu. Polecam.

💙💙💙RECENZJA💙💙💙

„By貫m mistrzem w ukrywaniu uczu. Uczucia to s豉bo嗆,pokazuj zbyt wiele, obna瘸j to,co siedzi w cz這wieku.Kiedy je okazujesz,inni mog czyta w tobie jak w ksi捫ce.Widz twoje s豉bo軼i”

Kilka lat temu Chris Conti vel Arsen, sp璠zi gor帷a chwile z prze郵iczn Lin. Teraz przyje盥瘸j帷 do Go責api,ma jeden cel,dowiedzie si kto i dlaczego jest winny 鄉ierci jego macochy Mariji, niestety wszystkie drugi prowadz do Liny,a w豉軼iwie do jej brata,z kt鏎ym kiedy si przyja幡i.

Czy dziewczyna znikn窸a z jego 篡cia,bo mia豉 z tym co wsp鏊nego?
Wracaj帷 tutaj,ma szans sp璠zi czas ze swoim bra熤i i ich szalonymi kobietami,kt鏎e nawet zimnego i bezwzgl璠nego Contiego potrafi wyprowadzi z r闚nowagi i to…ostro.

Lina natomiast,powinna si bardzo obawia z這軼i Kalabryjczyka,gdy ten dowie si,co,a raczej kogo,mia豉 czelno嗆 przed nim ukrywa.Spotkanie po latach,mo瞠 okaza si fiaskiem,albo wr璚z przeciwnie,zapalnikiem do,dawno zapomnianych uczu.

Jest emocjonuj帷o,jest nami皻nie, niebezpiecznie,jest te po膨dany klejnot rodowy w tle,ale przede wszystkim jest tak humorystycznie,瞠 prawie wszystko inne schodzi na drugi plan.
A to wszystko za spraw dw鏂h szalonych kobiet : blondw這sej 穎ny Tiffanego i kochaj帷ej kaktusy kobiety Bonda.

Do陰czaj帷 do tego niesamowitego duetu
,Lina,nawet w obliczu porwania przez niebezpiecznych gangster闚,bawi si z nimi wy鄉ienicie.

Tak,ta cz窷 jest 鈍ietnym zako鎍zeniem ca貫j serii,bo pomimo nowej historii Chrisa i Liny,pozostali bohaterowie s obecni od pierwszych do ostatnich stron.

Gor帷o polecam,ale je郵i jeszcze nie znacie dw鏂h pozosta造ch tom闚 „Kolacja z Tiffanym” i „Obiad z Bondem”, to stanowczo zacznijcie od nich.

Avatar u篡tkownika - Girl-from-Stars
Girl-from-Stars
Przeczytane:2022-02-20,

On jest sprytnym z這dziejem, kt鏎ego urokowi trudno si oprze.
Ona wie, 瞠 jego powr鏒 oznacza same k這poty.

Lina to nieco roztrzepana, pe軟a ciep豉 dziewczyna, kt鏎a ka盥ego dnia pr鏏uje okie透na chaos wkradaj帷y si w jej 篡cie. Niech皻nie przyznaje, 瞠 wci捫 nosi w sercu 郵ad nami皻nej mi這軼i, po kt鏎ej zosta這 jej wi璚ej ni wy陰cznie wspomnienia…

Chris to sprytny z這dziej, dla kt鏎ego od honoru wa積iejsza jest tylko rodzina. Zadziorny ch這pak zupe軟ie nie pasuje do sielskiego, spokojnego miasteczka. Skoro ju si tu zjawi, musi mie wa積 misj do wype軟ienia. Nie spodziewa si, 瞠 w zostawionej przed laty Go責api czeka na niego wi璚ej ni jedno powa積e wyzwanie.
***
Zar闚no w przypadku ksi捫ek jak i film闚, cz瘰to bywa這 tak, 瞠 kontynuacja nie dor闚na豉 pierwszej cz窷ci i nie do ko鎍a sprosta豉 naszym oczekiwaniom. Tak niestety by這 r闚nie w przypadku „好iadania z Arsenem” Agnieszki Lingas – υniewskiej.
Przez wi瘯sz cz窷 ksi捫ki wieje nud. Owszem, jest napisana lekko i ca這嗆 czyta si b造skawicznie, nie mniej jednak cz瘰to przy豉pywa豉m si na tym, 瞠 czytaj帷, odp造wam my郵ami gdzie indziej. A to niestety nie 鈍iadczy najlepiej o ksi捫ce.
Mi璠zy g堯wnymi bohaterami w moim odczuciu nie by這 chemii. Chris i Lina s (tak jak i ca豉 fabu豉) do嗆 schematyczni. Ubolewam nad tym, 瞠 bohaterki poprzednich cz窷ci, kt鏎e naprawd polubi豉m, w tej cz窷ci by造 autentycznie nie do zniesienia.
Zako鎍zenie, to by豉 dla mnie ma這 鄉ieszna abstrakcja. Mia豉m nadziej, 瞠 autorka tak jak zawsze zako鎍zy jakim spektakularnym fina貫m, jednak nie by豉m przygotowana na co takiego. Gdybym mia豉 okre郵i je jednym s這wem, by這by to ABSURD. By mo瞠 mia to by zabawny akcent tej historii, ale jak dla mnie by to gw騧d do trumny tej opowie軼i.
Ka盥y tom tej trylogii napisany zosta wed逝g jednego schematu. Ostatni wypad zdecydowanie najs豉biej. Poprzednie cz窷ci nadrabia造 humorem, kt鏎ego niestety w tym tomie mi zabrak這. Wielka szkoda.

Moja ocena: 3/10

Avatar u篡tkownika - kamiladebowska
kamiladebowska
Przeczytane:2022-02-06, Ocena: 5, Przeczyta豉m, 52 ksi捫ki 2022,

Koleja fajna ksi捫ka #dilerkaemocji. Bardzo fajne zwie鎍zenie serii o z這dziejach bi簑terii.

Maciek i Natalia oraz Eliza i Jacek prze篡li ju swoj histori. Teraz pora na trzeciego z rodziny. Krzysztofa vel. Chrisa Conti, zdolnego z這dzieja.
Przed laty Krzysztof pozna Lin. Dziewczyn, w kt鏎ej si zauroczy. Jednak sekret jaki skrywa nie pozwala im si cieszy rodz帷ym si uczuciem. Lina znika a Krzysztof wyje盥瘸 do swojej rodziny. Lecz teraz przystojny W這ch powraca do Go責api, by w mi璠zyczasie swego planu odzyska Lin.
Jaki sekret skrywa Chris? A jak tajemnic strze瞠 Lina? Czy jest jaka szansa na powr鏒 do uczucia sprzed lat? Czy kobiecie grozi niebezpiecze雟two?

Bardzo polubi豉m trzech przystojniak闚, o kt鏎ych mowa w tej serii. Historie Ma熥a i Jacka by造 bardzo humorystyczne. Wszystko dzi瘯i ich kobietom, kt鏎ych problemy nie chcia造 omija szerokim 逝kiem. Wr璚z przeciwnie. Mia豉m nadziej na powt鏎k, ale ju na samym pocz徠ku autorka informowa豉, 瞠 w trzecim tomie b璠zie mniej zabawniej.
I tak w豉郾ie by這. Co nie znaczy, 瞠 nie by這 ciekawie. Bo by這. Niekt鏎e momenty bawi造 do 貫z. Zdecydowanie w mniejszym nat篹eniu ale jak ju si pojawia造, to ubaw po pachy. Szczeg鏊nie fina這wa sensacyjna z paniami. Brawa si nale膨. Bardzo pomys這we i obrazowo zwizualizowane.
Pod wzgl璠em wspomnianej powy瞠j sensacji by這 r闚nie intryguj帷. Nutka dreszczyku powodowa豉 g瘰i sk鏎k i dostarcza豉 odpowiedniej dawki adrenaliny.
Autorka bardzo fajnie zako鎍zy豉 seri. Bardzo romantycznie. Zdecydowanie tak jak lubi. Z przyjemno軼i 郵edzi豉m poczynania g堯wnej pary bohater闚, kt鏎zy zyskali moj sympati. Troszk 瘸l si z nimi rozstawa. Ale co si musi sko鎍zy, aby mog這 si zacz望 co nowego.
Je郵i jeszcze nie znacie serii, to zach璚am do czytania. Najlepiej z zachowaniem chronologii aczkolwiek to nie jest niezb璠ne.

Polecam.

Wsp馧praca: Wydawnictwo S這wne

Komedia romantyczna od Agnieszki, kr鏒ka, lekka powie嗆, komediowa. Znajdziemy w niej 瘸rty, troch wzrusze, mi這嗆, happy end.

Dla mnie troch taka "zapchajdziur", owszem kilka razy si wzruszy豉m, kwestia przekr璚ania zwi您k闚 frazeologicznych przez Lin - irytuj帷a. Fabu豉 - jak ka盥a inna. On z trudn przesz這軼i i ona z trudn przesz這軼i. Rozstali si, ona od niego uciek豉, ukrywa豉 przed nim wa積 spraw by potem ponownie si spotka i dojrze do wypowiadania uczu.

"好iadanie z Arsenem" Agnieszki Lingas-υniewskiej, to ju trzeci tom serii Kolacji z Tiffany'm, kolejny i r闚nie bardzo udany. Kiedy my郵a豉m, 瞠 nie przepadam za komediami romantycznymi, aletych w wykonaniu Agnieszki Lingas-υniewskiej nie da si nie polubi.

妃ia這 mog napisa, 瞠 znaj帷 powie軼i autorki, mo積a si spodziewa, i jej bohaterami b璠 m篹czy幡i, kt鏎zy pobudzaj wyobra幡i kobiet - z jednej strony gro幡i i niebezpieczni, a z drugiej tacy, przy kt鏎ych czuje si bezpiecze雟two i wyj徠kowo嗆. Ich cechy charakteru z pewno軼i przyci庵aj kobiety i ich dodatkowym atutem zawsze jest ich wygl康, kt鏎y jeszcze bardziej podsyca emocje. I mo積a by by這 o tych m篹czyznach si rozpisywa, ale tym razem skupmy si na bohaterach tej jednej powie軼i, w kt鏎ej oczywi軼ie takich pan闚 nie brakuje. Ja jednak, nie wyobra瘸m sobie, aby w "好iadaniu z Arsenem" zabrak這 dw鏂h przesympatycznych kobiet z poprzednich cz窷ci. To one wprowadzaj najwi璚ej zamieszania i humoru do akcji, s wyj徠kowe, a 軼i郵ej pisz帷 s wyj徠kowo zakr璚one. Tym razem do陰cza do nich Lina, kt鏎a pasuje do nich idealnie, a razem tworz idealne trio. Jednak czy dane im b璠zie sp璠za ze sob czas i czy b璠 mia造 okazje, aby si zaprzyja幡i? Tego oczywi軼ie zdradzi mi nie wolno.

W powie軼i akcja toczy si bardzo szybko, nie ma czasu na nud. Emocji nie brakuje, aczkolwiek nie ma si co dziwi, w ko鎍u lektur t napisa豉 sama Dilerka Emocji - tak nazywaj czytelnicy pisark. Jestem jedynie z豉, 瞠 ta ksi捫ka jest taka kr鏒ka. Mia豉m wra瞠nie, 瞠 dopiero co zacz窸am j poch豉nia, a ju musia豉m si z ni 瞠gna. Po przeczytaniu czu豉m niedosyt i ma這 mi by這 czasu sp璠zonego z postaciami, z kt鏎ymi sp璠zi豉m przyjemnie czas.

biblioteczkamoni.blogspot.com

Jak bardzo mi by這 trzeba spotkania z wielk tr鎩c braci - z rozwa積ym Ma熥iem, narwanym Jackiem i szalonym Krzy鄂iem. Jak bardzo potrzebowa豉m takiej lekkiej powie軼i po ci篹kim dniu! Rzuci豉m wszystko i si璕n窸am po ksi捫k. Szybko zapomnia豉m o swoich problemach i przenios豉m si... na Mazury Garbate, do mojej Go責api, w kt鏎ej by豉m kilka razy. Jezioro z bojkami wyznaczaj帷ymi granic pa雟twa, domki, t篹nie, bunkry w lesie, Pi瘯na G鏎a z restauracj obrotow to wszystko jest mi bardzo dobrze znane. Zat瘰kni豉m! Zamarzy豉m! Zaczynam planowa...

Wprawdzie bohaterowie i wydarzenia s fikcj literack, jednak miejsce akcji doskonale odwzorowuje rzeczywisto嗆. Kto jeszcze nie by w Go責api, po przeczytaniu tej powie軼i zechce j odwiedzi i przej嗆 si 郵adami bohater闚. Zw豉szcza Krzy鄂a, bo tego troch nosi. Nic dziwnego, skoro syn kalabryjskiego bossa ma pewn misj do wykonania. Maciek z Natali i Jacek z Eliz s na urlopie i wypoczywaj nad jeziorem, korzystaj帷 z pogody i okoliczno軼i przyrody. Troch im zazdro軼i豉m takiej sielanki i resetu.

Dzia豉lno嗆 mafii, porachunki gangsterskie to tematy znane czytelniczkom ksi捫ek Lingas-υniewskiej. Trudno si oprze zab鎩czo skutecznemu i przystojnemu W這chowi, cho i troch strach ze wzgl璠u na to, kim jest w kalabryjskiej rodzinie Contich. W tej powie軼i zosta這 wyja郾ione, jak naprawd wygl康aj struktury mafijne w Kalabrii, kto jest kim i jak funkcj pe軟i. Rodzinny, letni wypoczynek autorka okrasi豉 w徠kiem sensacyjnym z udzia貫m dw鏂h mafii. Gangsterska scena fina這wa wymiata! ,,Sza-po-ba" pani Agnieszko za pomys i wykonanie. A 瘸逝j, 瞠 to ostatni tom, bo ch皻nie poczyta豉bym, po鄉ia豉 si i odpr篹y豉.

Za kreacj bohaterek r闚nie. Zdaniem Krzy鄂a Natalia i Eliza to babskie cerbery gorsze ni SWAT. To nie jedyne epitety, jakimi uraczy je szwagier nieprzyznaj帷y si do kaca kobiecego, bo te daj mu w ko嗆. Kobiety razem stanowi niebezpieczny duet, a gdy do nich do陰cza Lina, to dopiero jest... i zabawnie, i niebezpiecznie. Ka盥a z nich ma jak捷 ,,umiej皻no嗆" lub jak kto woli (nie)doskona這嗆. Lina... robi niez陰 obor Augiasza. Ma problem z polskimi frazeologizmami i ci庵le je przekr璚a. Czytelnik ma zagwarantowane wybuchy 鄉iechu z lapsus闚 s這wnych, a przy okazji mo瞠 po獞iczy znajomo嗆 powiedzonek. U鄉iech na twarzy wywo逝je jeszcze jedna osoba, za to inne strach, przera瞠nie. Samym wygl康em budz groz i stanowi niebezpiecze雟two dla zdrowia i 篡cia. Nie brakuje gor帷ych poca逝nk闚 i nocy. Lato sprzyja nami皻no軼i, zabawie, relaksowi, a okazja kradzie篡.

,,好iadanie z Arsenem" 鄉ia這 mo積a podawa jako lekkostrawny posi貫k o dowolnej porze. Mieszanina gatunk闚 - obyczaj闚ka, komedia, romans, erotyk, powie嗆 mafijna, sensacja - do tego urocze miejsce, paleta emocji, charakterystyczni bohaterowie, dobra akcja sprawiaj, 瞠 ksi捫ka czyta si sama i poprawia humor. W pakiecie silne wi瞛i braterskie, odpowiedzialno嗆 za rodzin, romantyczna historia rodzinnego klejnotu Nehrebeckich i kalabryjskie struktury mafijne. A si prosi o sfilmowanie!

Avatar u篡tkownika - Kaktuslovebook
Kaktuslovebook
Przeczytane:2022-02-23, Ocena: 6, Przeczyta豉m, Mam,

"Czasami jednak... chcia貫m by po prostu facetem, kt鏎y ma przy sobie swoj kobiet, czuje si potrzebny, kochany, czuje si cz這wiekiem. A nie maszyn u narz璠ziem "

@lingasloniewska_writer

To nie jest opowie嗆 o nowej mi這軼i, lecz takiej, kt鏎a nie wykorzysta豉 dawniej swojej szansy w pe軟i. Teraz czas na powr鏒 do przesz這軼i i odkryciu pewnych sekret闚. Chris jest zmuszony powr鵵 do Go責api, musi za豉twi pewne pilne sprawy. Pozostawi tam przed laty kawa serca skradzionego przez Lin. Kobieta obawia豉 si jego prawdziwego oblicza, a raczej wyobra瞠nia o nim. Teraz stan ponownie oko w oko. Nie b璠zie ucieczki i trzeba b璠zie wyja郾i pewne nie軼is這軼i, odkry karty i wyjawi latami ci捫帷e tajemnice. Chris jest cz這wiekiem o wielu twarzach, potrafi si 鈍ietnie maskowa, jednak to, co go czeka wymaga od niego wi璚ej energii i zaanga穎wania, b璠zie nie lada wyzwaniem, kt鏎ego zupe軟ie si nie spodziewa. Mi這嗆 mo瞠 zn闚 przej望 stery.

Uwielbiam t seri. Jest to mieszanka romansu, komedii, dramatu, zwariowanych kobiet, z這dziei, mafios闚 i skomplikowanych historii. Chris jest cz這nkiem rodziny mafijnej, wraca do polskich stron, gdzie przyci庵a go powa積a i skomplikowana sprawa. Mimo trudnego i wymagaj帷ego zadnia, znajdzie te czas na naprawienie dawnych relacji z Lin. Kobieta ma dla niego niema陰 niespodziank, kt鏎a wprawi go w os逝pienie. Zupe軟ie nie spodziewa si, 瞠 b璠zie mia ponown szans na zbli瞠nie do Liny. Tym razem ze wszystkich si b璠zie pr鏏owa po陰czy obowi您ki z przyjemno軼iami. Lina jest prost, unikatow i wyj徠kowo pi瘯na kobiet, ze skomplikowan przesz這軼i. Niestety b璠zie troch rozdarta mi璠zy Chrisa i brata, obaj s jej bardzo potrzebni do 篡cia. Konflikt interes闚, sprzeczno軼i i sekrety mog帷e wszystko zniszczy. Mi這嗆, zwariowane momenty, zabawne chwile i niebezpiecze雟two. Wybuchowa i bardzo dobra mieszanka, kt鏎 z pewno軼i pokochacie. Lekka, szybka i bardzo przyjemna ksi捫ka. Bardzo polecam.

Avatar u篡tkownika - bookaholic-in-me
bookaholic-in-me
Przeczytane:2022-01-23, Ocena: 5, Przeczyta豉m, Mam,

Stara mi這嗆 nie rdzewieje? Cho Lina z pewno軼i spyta豉by czy br您owieje albo co podobnego A ksi捫ka jest potwierdzeniem tego porzekad豉. G這wni bohaterowie potrzebowali wiele czasu, by zrozumie, 瞠 takie uczucie trafia si tylko raz i trwa ju do ko鎍a. Jednak by nie by這 tak 豉two w tle majaczy kolejne zadanie dla mafii, a 鈍i皻a tr鎩ca po raz kolejny ma mo磧iwo嗆 wykazania si swoimi umiej皻no軼iami. Dostaniemy te ca貫 mn鏀two lapsus闚 j瞛ykowych oraz powr鏂 szalone bohaterki poprzednich cz窷ci. Kto ma ochot na zjedzenie 郾iadania w towarzystwie Arsena?Lina pochodzi z Litwy. To urocza m這da kobieta, skromna, spokojna, wiod帷a 篡cie w Go責api. Stara si nie mie nic wsp鏊nego z szemranymi interesami ojca, kt鏎e poniek康 dotycz tak瞠 jej brata. Cho min窸o wiele lat to nigdy nie zapomnia豉 o mi這軼i swojego 篡cia i z nikim si nie zwi您a豉. Ale czy naprawd warto by這 czeka?
Chris to typowy samiec alfa, kt鏎y jest przekonany o s逝szno軼i swoich pogl康闚 oraz bardzo porywczy. Czeka na niego najwy窺ze stanowisko w kalabryjskiej mafii i ka盥ego dnia stara si zapracowa na ten tytu. Dla rodziny jednak jest w stanie po鈍i璚i wszystko, ale nie tak 豉two zas逝篡 na jego zaufanie i szacunek. Sam nosi brzemi, kt鏎e sprawia, 瞠 w jego 篡ciu nie ma zbyt wiele powod闚 do szcz窷cia. Czy ten w gor帷ej wodzie k徙any p馧 W這ch-p馧 Polak odnajdzie w sobie zagubione pok豉dy mi這軼i?
Autorka zrobi豉 genialny i porz康ny research, by opisa w ksi捫ce struktur dzia豉nia mafii kalabryjskiej. Ponadto, ka盥y rozdzia rozpoczyna si od utworu muzycznego, stanowi帷ego swoisty wst瘼 do tre軼i kolejnych wydarze. Na pierwszy rzut oka wida, 瞠 to ksi捫ka dopracowana. Opr鏂z romansu, znajdziemy tu tak瞠 odrobin humoru oraz ciekawy w徠ek kryminalny. Zako鎍zenie w pe軟i usatysfakcjonuje zar闚no fan闚 serii jak i osoby, kt鏎e dopiero rozpocz窸y swoj przygod z cyklem od tego tomu. Dzi瘯i, jak zwykle, 鈍ietnej i lekkiej narracji Autorki, przez ksi捫k niemal si p造nie i nie czuje si up造wu czasu. 畝逝j jedynie, 瞠 ta historia ju za mn, bo z pewno軼i Autorka mog豉by nam przedstawi jeszcze wiele przyg鏚 bohater闚. Jedna z postaci za to roz鈍ietla ca陰 fabu喚 i wnosi sw鎩 urok we wszystkie sceny, w kt鏎ych si pojawia. Kt鏎a? Odpowied na te pytanie mog pozna jedynie ci, kt鏎zy si璕n po lektur ;-) Ze swojej strony polecam najnowsz powie嗆 naszej Dilerki Emocji

Inne ksi捫ki autora
Ch這pak znik康
Agnieszka Lingas-υniewska0
Ok豉dka ksi您ki - Ch這pak znik康

Przyby貫m znik康.A tam czeka豉 na mnie ona.Czy dam rad pokona przesz這嗆 i by z moj dziewczyn z ogrodu? Kacper Ma趾owski, po tym, jak zerwa z Kamil...

Gangsta Paradise. Reno
Agnieszka Lingas-υniewska0
Ok豉dka ksi您ki - Gangsta Paradise. Reno

By貫m z造m cz這wiekiem. By貫m m軼icielem. By貫m morderc. By貫m gangsterem. A to by m鎩 pieprzony raj! Galina Jegorowna Aristowa umar豉 w wieku osiemnastu...

Zobacz wszystkie ksi捫ki tego autora
Cytaty z ksi捫ki

By貫m mistrzem w ukrywaniu uczu. Uczucia to s豉bo嗆, pokazuj zbyt wiele, obna瘸j to, co siedzi w cz這wieku. Kiedy je okazujesz, inni mog czyta w tobie jak w ksi捫ce. Widz twoje s豉bo軼i

Wi璚ej
Recenzje miesi帷a