Okładka książki - Sekret Nawiedzonego Lasu

Sekret Nawiedzonego Lasu

Mam idealną książkę dla dzieci w wieku od 8-12. Jeśli Wasze dzieci lubią czytać powieści przygodowe i bawić się w detektywów, gdzie będą mogli rozwiązywać zagadki to seria o Zagadkowych Agentach spełni ich oczekiwania.
"Sekret nawiedzonego lasu" to piąty tom serii detektywistycznej dla dzieci. Akcja powieści rozgrywa się w mrocznym nawiedzonym lesie w Bieszczadach, gdzie Pan Deryło zabiera ze sobą synów Eryka i Romana oraz ich przyjaciółkę Ewę, a także psa Toskę. Wyruszają na długi majowy weekend na biwak. Po drodze spotykają demonicznego kolarza, a na dodatek psuje im się auto. Pan Deryło postanawia pójść do najbliższej osady i poszukać pomocy. Młodzi wyczekują na niego kilka godzin, a kiedy nie wraca postanawiają wyruszyć śladami taty chłopców. Muszą zmierzyć się z nadciągającą burzą i czyhającymi niebezpieczeństwami na nich.
Jesteście ciekawi jak poradzą sobie z nadchodzącą nawałnicą i niebezpieczeństwami?
Czy odnajdą Pana Deryło?
Czy coś mu się stało?
Czy potrzebuje pomocy?

Zapewniam, że nie nudziłam się ani przez chwilę. Książkę czyta się błyskawicznie, bo wciąga i dostarcza takich emocji, że nie sposób oderwać się od niej. Zagadki, tajemniczy i mroczny las, niesamowite przygody dostarczają mnóstwo emocji i wrażeń. Autor potrafi trzymać czytelnika w napięciu i do końca nie wiadomo, co wydarzy się na następnych stronach książki. To fajna historia, która uczy dzieci jak zachować się w lesie, gdy ktoś zagubi się oraz jak postępować podczas burzy. Autor udowadnia, że bez telefonu też można świetnie bawić się i to na łonie natury. Dzieci czytając tę książkę przekonają się, że w życiu ważna jest przyjaźń i pomaganie innym. Warto czytać takie wartościowe, edukacyjne książki z przesłaniem.
Czytajcie! Spędzicie bardzo przyjemnie i ekscytująco czas.
Na koniec dodam, że jestem zachwycona pięknymi ilustracjami wykonanymi przez Aleksandrę Czornyj.

Gorąco polecam!

Kup książkę Sekret Nawiedzonego Lasu

Sanatorium Zagłada
Max Czornyj0
Okładka ksiązki - Sanatorium Zagłada

Nikt nie miał prawa skazać na śmierć drugiego człowieka, nikt nie miał też prawa odebrać mu bez jego winy wolności. Lew Wilcek to potomek prastarego...

Zimny chirurg
Max Czornyj0
Okładka ksiązki - Zimny chirurg

Wszyscy jesteśmy niewinni. Winne naszych zbrodni są jedynie złe okoliczności. Prawdziwa historia najbardziej makabrycznego seryjnego mordercy. Psychopaty...