Okładka książki - Szum patronujemy

Szum

✨ ᴘᴀᴛʀᴏɴᴀᴛ  ɢᴏꜱᴢᴀᴄᴢʏᴛᴀ ✨

▪𝗥𝗘𝗖𝗘𝗡𝗭𝗝𝗔 ▪

„Szum” autorstwa Ewy Cielesz objęłam patronatem  i z tyłu znajduje się moje logo. Książka bardzo mnie poruszała i pochłonęłam ją w jeden wieczór. ✨

Nie będę wam szczegółowo zdradzać fabuły, bowiem uważam, że lepiej odkryć ją samemu. Ale musicie wiedzieć, że ta historia jest wręcz przepełniona skrajnymi emocjami. To moje pierwsze spotkanie z twórczością autorki Ewy Cielesz, które okazało się być zaskakująco dobre. Przyznam szczerze, że autorka bardzo mnie zaskoczyła całą tą historią. Bardzo szybko opowieść ta przybrała zupełnie nieoczekiwany obrót, dosyć tajemniczy początek zamienił się w coś, od czego bardzo ciężko było mi się oderwać, co z każdą kolejną przewróconą kartką pochłaniało mnie coraz bardziej i sprawiło, że nim się zorientowałam w całą tę historię poczułam się zaskakująco mocno zaangażowana.

Główną postacią książki „Szum” jest Laura, kobieta zmagająca się ze stratą męża. Jego śmierć staje się punktem zwrotnym w całej historii, uruchamiając serię wydarzeń oraz wewnętrzny chaos, który podważa poczucie rzeczywistości głównej bohaterki. Laura stopniowo odkrywa sekrety z przeszłości, jednocześnie próbując odróżnić fakty od własnych lęków i podejrzeń.

Autorka z dużą wnikliwością kreśli psychologiczny portret Laury, ukazując jej trudne emocje, rozterki i narastające napięcie. Powieść przybiera momentami mroczny, niemal klaustrofobiczny klimat, odsłaniając mechanizmy ludzkich zachowań i tym samym uświadamiając, jak trudno jest naprawdę poznać drugiego człowieka, jego motywacje, uczucia i prawdziwe oblicze.

Autorka świadomie buduje napięcie poprzez to, co pozostaje niewypowiedziane. Do samego końca trudno jednoznacznie rozstrzygnąć, czy problemy Laury wynikają z zaburzeń psychicznych, czy może kobieta padła ofiarą starannie zaplanowanej manipulacji. Ta niepewność staje się jednym z głównych motywów fabuły. Istotną rolę odgrywają również oszczędne, momentami ostre dialogi, które wzmacniają poczucie niepewności.

Ewa Cielesz sprawnie zaciera granice między tym, co realne, a tym, co może być jedynie projekcją umysłu. Bardzo dobra książka, którą ogromnie wam polecam! 📖

Informacje dodatkowe o Szum:

Kup książkę Szum

Córka Cieni. Obce Matki
Ewa Cielesz0
Okładka ksiązki - Córka Cieni. Obce Matki

Co za historia! - aż chce się wykrzyknąć po lekturze kolejnego tomu Córki Cieni. Wytrwałość, splot korzystnych okoliczności i łut szczęścia pomaga Adamowi...

Słońce umiera i tańczy
Ewa Cielesz0
Okładka ksiązki - Słońce umiera i tańczy

Młoda artystka z Krakowa spotyka na swojej drodze niezwykłego człowieka o egzotycznej urodzie, ulicznego muzyka, który wniesie w jej poplątane życie...