Okładka książki - Wzgórze Świątecznych Życzeń patronujemy

Wzgórze Świątecznych Życzeń

Inne wydania:

"Wzgórze Świątecznych Życzeń" Sylwii Trojanowskiej to ciepła i wzruszająca opowieść, idealna na zimowe wieczory ❄️  Choć pierwotnie ukazała się w 2020 roku, jesienią 2025 roku otrzymała nowe życie w postaci wznowienia od Grupy Wydawniczej Axis Mundi.

Akcja powieści toczy się w malowniczym, zasypanym śniegiem Świeradowie-Zdroju.  Autorka przedstawia historię kilku osób i rodzin, których ścieżki przecinają się w grudniowe dni. Wśród bohaterów znajdziemy m.in.  Lilę – młodą dziewczynę, która po śmierci ojca stara się wspierać rodzinę i spełniać sportowe marzenia.  Konstancję – starszą panią o wielkim sercu, która zmaga się z przeszłością i drobnymi problemami z pamięcią, a pod swoim dachem gości Patrycję z córeczkami.  Fryderyka – samotnika mieszkającego w lesie, który skrywa tajemnice i tęskni za ukochaną osobą.  Domicelę – dynamiczną i nieco zwariowaną bizneswoman, która wraz mężem Bogumiłem tworzy barwną parę.
Ich historie pełne są życiowych zawirowań, trudnych wyborów, tęsknoty, ale także nadziei na lepsze jutro. Autorka portretuje ich w sposób realistyczny i pozbawiony lukru, mają swoje wady i zalety, przez co łatwo się z nimi zżyć.

"Wzgórze Świątecznych Życzeń" to coś więcej niż zwykła świąteczna opowiastka. To historia o sile wybaczenia, pojednania i otwierania serc na miłość, nawet po najcięższych doświadczeniach.  Tytułowe wzgórze jest miejscem, gdzie mieszkańcy wypowiadają swoje najskrytsze marzenia, a magia nadchodzących świąt sprawia, że "wszystko jest możliwe"🩷Ta książka niesie ze sobą ogromny ładunek emocjonalny. Wzrusza, skłania do refleksji, ale też  wywołuje uśmiech na twarzy.  Otulający klimat  doskonale wprowadza w nastrój świąt. Autorka nie unika trudnych tematów, takich jak strata, samotność czy poczucie winy, jednak opowiada o nich w sposób wyważony i dający nadzieję. Postacie zostały stworzone z wielką dbałością o psychologiczny szczegół; czytelnik może się z nimi utożsamić i przeżywać ich losy.  Autorka znakomicie połączyła  historie bohaterów w spójną całość.
"Wzgórze Świątecznych Życzeń" Sylwii Trojanowskiej to piękna i mądra opowieść, która udowadnia, że święta to czas cudów, zarówno tych dużych, jak i całkiem małych.

Jeśli szukasz książki, która wzruszy cię, skłoni do przemyśleń i napełni optymizmem, a przy tym wprowadzi w magiczny, świąteczny nastrój – sięgnij po tę pozycję bez wahania! To opowieść, która na długo zostaje w sercu i przypomina o tym, co w życiu naprawdę ważne ❤️  Idealna lektura na zimowe wieczory❄️☃️

Moja ocena: 10/10 🌟

Kup książkę Wzgórze Świątecznych Życzeń

Kobieta o białych oczach
Sylwia Trojanowska0
Okładka ksiązki - Kobieta o białych oczach

Dobra nigdy się nie zapomina, a na każde zło odpowiedzią jest miłość. Nawet w obliczu wojny. W głębokim lesie kobieta o białych oczach, Gaja, znajduje...

Daj nam jeszcze szansę
Sylwia Trojanowska0
Okładka ksiązki - Daj nam jeszcze szansę

Zwyczajny dzień, trzy osoby i jedna chwila, która zmieni ich życie na zawsze. Kamila to niezależna kobieta, która mimo życiowych trudności...

Opad
Opad