Zaletą gotowania w kuchence mikrofalowej jest oszczędność czasu i energii oraz bogatsza zawartość mikroelementów w przygotowanych potrawach. Książka wyjaśnia prawidłowy sposób używania kuchenki oraz podaje...czytaj dalej
Pieczone steki, apetyczne rostbefy - kulinarne sekrety dla tych, którzy uwielbiają mięso lub chcą się nauczyć je przyrządzać....czytaj dalej
44 sprawdzone przepisy, kolorowe fotografie gotowych potraw, szczegółowe wskazówki dotyczące składników, czasu przygotowania, kaloryczności i kosztów dania, przelicznik miar....czytaj dalej
Mnóstwo bogatych przepisów na wyjątkowe dania z makaronem lub rybami, wiele pomysłów na prawdziwą ucztę przy stole....czytaj dalej
Cóż to się dzieje z tymi Duńczykami? To pytanie zadawała sobie połowa Wspólnoty Europejskiej po tym, jak jesienią 2000 r. poddani królestwa Danii wypowiedzieli się przeciwko wprowadzeniu wspólnej waluty. Duńczycy...czytaj dalej
Dość częsta opinia, że wegetariańska kuchnia jest monotonna, a potrawy bez mięsa nie mają smaku, jest fałszywa. Zapraszamy do bliższego jej poznania i fascynującej "wegetariańskiej" wyprawy po świecie...czytaj dalej
W książce przedstawiono ponad 100 pomysłów na słodkie i pikantne dania arabskie, amerykańskie, azjatyckie i z innych rejonów globu - od klasycznych zrazów zawijanych poprzez chrupiące roladki wiosenne po tak...czytaj dalej
Ponad sto przepisów na przkąski, dania główne i wytworne menu na specjalne okazje. Każde z proponowanych dań gotowe jest w 30 minut lub szybciej....czytaj dalej
Co ugotować na obiad? To pytanie zadają sobie zarówno doświadczone, jak i debiutujące gospodynie domowe. Aby zaoszczędzić Państwu czasu i rozterek, autorka dzieli się swoim doświadczeniem kulinarnym i przedstawia...czytaj dalej
W pamiętającym lepsze czasy hotelu Imperial szef kuchni Gabriel Lightfoot ma doprowadzić kuchnię do dawnej świetności. Trudno jednak o zachowanie uczciwości – i zdrowia psychicznego – wobec sprzecznych...czytaj dalej