Sushi, paella, guacamole. 120 klasycznych potraw z całego świata

Ocena: 0 (0 głosów)
Szkoła gotowania krok po kroku.

Jak przygotować oryginalne sushi, kugel, chili con carne czy guacamole? Jak upiec tradycyjne apple pie czy brownies?

W tej książce znajdują się receptury opracowane przez szefów kuchni z różnych zakątków całego świata. Każdy smakosz znajdzie coś dla siebie. Preferujesz konkretne smaki, szukałeś przepisu na potrawę, której skosztowałeś podczas ostatniego urlopu? Publikacja w prosty, przystępny sposób pomoże Ci krok po kroku przyrządzić we własnej kuchni poszczególne, nietypowe dania. Sprawdzone w redakcyjnej kuchni przepisy pozwolą na zorganizowanie etnicznego wieczoru dla przyjaciół i z pewnością zachwycą również Twoich gości.

Publikacja podzielona została na dwie części. Pierwsza z nich to swoista szkoła gotowania – świetne rozwiązanie dla tych, którzy w kuchni stawiają dopiero pierwsze kroki. Na pewno okaże się pomocna także dla osób bardziej zaawansowanych kulinarnie, ale dotychczas obawiających się przygotowywania bardziej wyrafinowanych potraw z różnych stron świata. W drugiej części znajdziemy dodatkowy zbiór przepisów przypisanych do poszczególnych kontynentów.

Odbiorcy:
- pasjonaci kuchni świata i osoby, które chcą poszerzyć wiedzę i umiejętności dotyczące kulinariów poszczególnych kontynentów
- wszyscy, których pasją jest gotowanie, i ci, którzy dotychczas obawiali się spróbować swoich sił w kuchni.

Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę?
- zawiera informacje dotyczące przygotowania potraw typowych dla poszczególnych krajów na całym świecie
- receptury przybliżone zostały krok po kroku, dodatkowo czynności zilustrowano pięknymi fotografiami, nie brakuje porad i ciekawostek na temat przepisów opracowanych przez szefów kuchni
- każda z prezentowanych w publikacji potraw została wcześniej przygotowana w redakcyjnej kuchni – w książce znalazły się jedynie te, które pozytywnie przeszły próbę degustacji.

Informacje dodatkowe o Sushi, paella, guacamole. 120 klasycznych potraw z całego świata:

Wydawnictwo: Jedność
Data wydania: 2015-03-11
Kategoria: Kuchnia
ISBN: 978-83-7971-041-6
Liczba stron: 256

więcej

POLECANA RECENZJA

Kup książkę Sushi, paella, guacamole. 120 klasycznych potraw z całego świata

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

Sushi, paella, guacamole. 120 klasycznych potraw z całego świata - opinie o książce

Inne książki autora
Fotografia XX wieku w Muzeum Ludwig w Kolonii
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Fotografia XX wieku w Muzeum Ludwig w Kolonii

Wybór prac z kolekcji Museum Ludwig w Kolonii. Książka jest mieszanką nazwisk światowej sławy fotografów i młodych dobrze zapowiadających się artystów...

Na fali. Przygody na wyspie. Uczę się czytać
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Na fali. Przygody na wyspie. Uczę się czytać

Na wyspie Pen Gu liczy się coś więcej niż znaleźć największą falę! Przyłącz się do Cody`ego i Lani, i razem z nimi odwiedź podziemne korytarze i jaskinie...

Zobacz wszystkie książki tego autora
Recenzje miesiąca
Fałszywa królowa
Mateusz Fogt
Fałszywa królowa
Zagraj ze mną miłość
Robert D. Fijałkowski ;
Zagraj ze mną miłość
Między nami jest Śmierć
Patryk Żelazny
Między nami jest Śmierć
Ktoś tak blisko
Wojciech Wolnicki (W. & W. Gregory)
Ktoś tak blisko
Serce nie siwieje
Hanna Bilińska-Stecyszyn ;
Serce nie siwieje
Olga
Ewa Hansen ;
Olga
Zranione serca
Urszula Gajdowska
Zranione serca
Znajdziesz mnie wśród chmur
Ilona Ciepał-Jaranowska
Znajdziesz mnie wśród chmur
Pokaż wszystkie recenzje
Reklamy