Książki - nowości - Kuchnia

przejdź do zapowiedzi wydawniczych

W serwisie Granice.pl znajdziesz już ponad 222660 książek. Tu łatwo znajdziesz książki, które powinny Cię zainteresować. Możesz sprawdzić najpopularniejsze gatunki książek i ich kategorie. Są wśród nich thrillery, romanse, powieści obyczajowe, kryminały, literatura piękna, książki dla dzieci, książki dla młodzieży, komiksy, fantastyka, horrory czy biografie i literatura faktu. Możesz wybrać interesujące Cię wydawnictwo lub datę premiery. Książkom dla dzieci często przypisujemy kategorie wiekowe. Znajdziesz u nas nowości i zapowiedzi, ale też starsze książki. Jeśli nie wiesz, w jakiej kolejności powinno się czytać książki ulubionych autorów, sprawdź cykle książek. Pod książkami znajdziesz opinie czytelników, ich oceny, a także starannie przygotowane przez naszą redakcję recenzje książek. Od cyklu o Harrym Potterze po nowe powieści Remigiusza Mroza. Życzymy przyjemnej lektury!

25 WRZEŚNIA 2024
Przekąski
Anna Lekka Wydawnictwo: Pascal

Szukasz inspiracji na pyszne przekąski na każdą okazję? Era koreczków już minęła! Teraz czas na coś nowego, pysznego i zaskakującego. A przede wszystkim prostego i szybkiego w przygotowaniu. Ania Lekka, autorka... czytaj dalej

23 WRZEŚNIA 2024
Szkoła gotowania. Kuchnia bez mięsa
Wydawnictwo: Jedność

W wstępie książki opisane zostały podstawowe produkty wegetariańskie: zboża; warzywa strączkowe; seitan i tempeh oraz nasiona oleiste. W publikacji zawarto wiele informacji dotyczących właściwości, zalet oraz... czytaj dalej

Glukozowy zawrót głowy. Naukowo i życiowo o cukrze
Joanna Zielewska ; Wydawnictwo: Ringier Axel Springer Polska

Słuchając lekarzy i śledząc doniesienia ze świata medycyny widzimy, że przybywa chorób i zaburzeń, których przyczyną jest cukier. A przecież kiedyś jedliśmy go tyle samo, a nawet więcej - i nikt nam nie mówił... czytaj dalej

11 WRZEŚNIA 2024
Pasty, dipy, smarowidła, czyli najlepsze towarzystwo dla chleba i nie tylko. 60 przepisów na każda okazję
Valesa Schell Wydawnictwo: Buchmann

Ponad 60 przepisów na pasty, smarowidła i kremy idealne na każdą okazję! Trudno o coś lepszego niż pajda świe­żego chleba posmarowana czymś smakowitym. Ziołowym masełkiem, pastą jajeczną albo pikantnym dynio­wym... czytaj dalej

Drożdżowe LOVE
Kulinarna Maniusia Wydawnictwo: Purple Book

120 przepisów na słodkie i wytrawne drożdżowe wypieki! ,,Drożdżowe wypieki towarzyszą mi od najmłodszych lat. Ten zapach, ten smak zawsze kojarzą mi się z dzieciństwem i ciepłem domowego ogniska. Nie ma niczego... czytaj dalej

Lunchbox na każdy dzień. Dookoła świata
Malwina Bareła Wydawnictwo: Znak

Przysmaki z różnych zakątków świata zamknięte w lunchboksie! 160 przepisów na oryginalne śniadania, lunche, desery i dania do termosu. Malwina Bareła zabierze cię w najodleglejsze zakątki świata, by przygotować... czytaj dalej

Szybkie wegetariańskie przepisy. Zdrowo w 15 minut
Marta Maciurzyńska Wydawnictwo: Pascal

Zamień mięso na więcej warzyw! Lubisz jeść smaczne różnorodne posiłki, nie poświęcając dużo czasu na gotowanie? Chcesz zadbać o zdrowie i piękną sylwetkę, a do tego zaoszczędzić na zakupach? Marta Maciurzyńska... czytaj dalej

30 SIERPNIA 2024
Obżartuchy i opilce
Jacek Komuda ; Wydawnictwo: Fabryka Słów

Co myślisz, gdy słyszysz „kuchnia staropolska”? Wiadomo, karczma „U Sarmaty” na wakacjach w Borach Tucholskich. Bigos. Placek po zbójnicku. I te kluski, które babcia robiła w niedzielę... czytaj dalej

28 SIERPNIA 2024
Chleby, bułki i słodkie wypieki. Domowe receptury na zakwasie i drożdżach
Karolina Smyk Wydawnictwo: Pascal

Pachnący, puszysty, domowy chleb sprawia, że nasz dom staje się przytulny i pełen miłości. Gromadzi wszystkich domowników w jednym miejscu - przy stole. Bo kiedy mamy przepyszne jedzenie, wszyscy są szczęśliwi... czytaj dalej

Ale ferment! Kiszonki, zakwasy i przepisy na dania wspierające twój mikrobiom
Mikołaj Bator; Veronika Szwejk Wydawnictwo: Znak

Truskawkowy ocet, pachnące orientem kimchi, aromatyczna kombucha, chrupiące kiszone rzodkiewki, klasyczny zakwas z buraka z korzennym twistem, aksamitny zakwas owsiano-ryżowy... Kisić można prawie wszystko... czytaj dalej