Książki - nowości - Kuchnia

przejdź do zapowiedzi wydawniczych

W serwisie Granice.pl znajdziesz już ponad 222681 książek. Tu łatwo znajdziesz książki, które powinny Cię zainteresować. Możesz sprawdzić najpopularniejsze gatunki książek i ich kategorie. Są wśród nich thrillery, romanse, powieści obyczajowe, kryminały, literatura piękna, książki dla dzieci, książki dla młodzieży, komiksy, fantastyka, horrory czy biografie i literatura faktu. Możesz wybrać interesujące Cię wydawnictwo lub datę premiery. Książkom dla dzieci często przypisujemy kategorie wiekowe. Znajdziesz u nas nowości i zapowiedzi, ale też starsze książki. Jeśli nie wiesz, w jakiej kolejności powinno się czytać książki ulubionych autorów, sprawdź cykle książek. Pod książkami znajdziesz opinie czytelników, ich oceny, a także starannie przygotowane przez naszą redakcję recenzje książek. Od cyklu o Harrym Potterze po nowe powieści Remigiusza Mroza. Życzymy przyjemnej lektury!

26 PAŹDZIERNIKA 2022
Nieoficjalna książka kucharska Harry'ego Pottera. Od kociołkowych piegusków do ambrozji: 200 magicznych przepisów dla czarodziejów i mugoli
Dinah Bucholz Wydawnictwo: Znak

Czarodziejskie menu Przystawka Francuska zupa cebulowa Stworka - popisowy specjał skrzata domowego Danie główne Klopsiki Molly - obiad z kuchni Weasley'ów Deser Tarta melasowa - ulubiony deser Harry'ego ... czytaj dalej

24 PAŹDZIERNIKA 2022
Czekolada. Szkoła cukiernictwa. Le Cordon Bleu
Wydawnictwo: Jedność

Mistrzowie cukiernictwa prestiżowej szkoły Le Cordon Bleu, która swoim zasięgiem obejmuje już 20 krajów na całym świecie, prezentują 180 przepisów na łakocie z czekoladą w roli głównej. W kolejnych rozdziałach... czytaj dalej

12 PAŹDZIERNIKA 2022
Kuchnia na pełnej petardzie
Patryk Galewski Wydawnictwo: Agora

  Łosoś zapieczony z zielonymi warzywami Kopytka z wędzonym twarogiem Chałka z kruszoną Zupa pomidorowa z trzech ryb i wiele innych apetycznych przepisów   Kuchnia na pełnej petardzie to nie tylko... czytaj dalej

Ateny do zjedzenia
Bartek Kieżun Wydawnictwo: Buchmann

Ateny nie są łatwym kąskiem. Wysyłają chaotyczne wibracje, ale żyją pełnią życia. Potrafią zmęczyć ale i oczarować. ,,Ateny do zjedzenia" - kolejna książka autorstwa Bartka Kieżuna zabiera nas w kulinarną podróż... czytaj dalej

Do schrupania! Jedz według zasad mikroodżywiania
Olga Mizera Wydawnictwo: Pascal

Gotuj zdrowo i pysznie według zasad mikroodżywiania! Mikroodżywianie to nauka wykazująca związki pomiędzy stanem zdrowia człowieka a niedoborami komórkowymi wynikającymi z tego, jak się odżywiamy. Co... czytaj dalej

28 WRZEŚNIA 2022
Dynia od kuchni. 50 przepisów na jesień
praca zbiorowa Wydawnictwo: Buchmann

Dynia to bezsprzecznie królowa jesieni. Majestatyczna i wyjątkowa. Można jeść ją na okrągło! Pieczoną, gotowaną, smażoną a nawet na surowo. Na słodko i słono. Dynia to warzywo, które lubi eksperymenty. Ma łagodny... czytaj dalej

Praktykulinarni vegetariańsko. Dziś na obiad, jutro do lunchboxa
Igor Grątkowski Wydawnictwo: Pascal

Beata i Igor - praktykulinarni.com W kuchni wyznają zasadę, że można jeść wszystko: jedzenie to przyjemność, ale też paliwo, od którego zależą samopoczucie i poziom energii. W najnowszej książce znajdziesz... czytaj dalej

09 WRZEŚNIA 2022
Smaki Gdańska
Katarzyna Fiszer ; Aleksandra Kucharska Wydawnictwo: Bernardinum

Czym są „biedni rycerze”? Jak przyrządzić ryżowe kąski albo pieczone młode kurczęta w sosie agrestowym? Skąd w kuchni gdańskiej wzięły się lody z ananasa? To tylko kilka przykładów dań z XIX-wiecznej... czytaj dalej

07 WRZEŚNIA 2022
Ziemniak. Wyznanie miłości
Ina-Janine Johnsen Wydawnictwo: Wielka Litera

ZAKOCHAJ SIĘ W ZIEMNIAKACH! Czy można nie kochać ziemniaków? To jedno z najbardziej dostępnych, przyjaznych dla środowiska, niedrogich i uniwersalnych warzyw. Nuda? Nic podobnego! Wystarczy zajrzeć do książki... czytaj dalej

Comfort food po polsku
Anna Zyśk Wydawnictwo: Pascal

Comfort food to jedzenie dla ciała i duszy! Przypomnij sobie ukochane dania z dzieciństwa, miłe chwile spędzone w kuchni z mamą lub babcią. Ta książka to zbiór tradycyjnych polskich przepisów, które smakują... czytaj dalej