Encyklopedia gotowania 03/2015. Najlepsze przepisy na dżemy i konfitury

Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Data wydania: 2015-08-20
Kategoria: Kuchnia
ISBN: 978-83-7961-154-6
Liczba stron: 176
Dodał/a książkę: dayna15

Ocena: 0 (0 głosów)

Dżemy i konfitury, czyli słodkości ze słoika cieszące nas przez cały rok. Dzisiaj, choć rynek obfituje w przetwory wykonane przez duże zakłady spożywcze, smak domowych powideł dalej pozostaje niedościgniony. Powidła czy konfitury wykonane w domu – ta aromatyczna słodycz lata – mogą cieszyć domowników przez cały rok. Słodkie przetwory domowe możemy dziś przyrządzać zarówno według technologii naszych babć, czyli z dużą zawartością cukru, jak i w sposób uproszczony, dzięki różnym środkom żelującym, są one jednak nieco mniej trwałe od tych przygotowanych tradycyjnie. Różnorodne domowe przetwory nie tylko świetnie wzbogacają śniadaniowe menu czy podwieczorek, lecz często stanowią smakowity dodatek do takich deserów jak budynie, lody, sorbety. Mogą być doprawiane alkoholem, bakaliami, zależnie od gustu i preferencji pani domu. W nadchodzącym sezonie zapraszamy wszystkich czytelników do wykonania chociaż kilku słoiczków wspaniałych marmolad, konfitur i dżemów według, oczywiście, proponowanych i sprawdzonych już wielokrotnie przepisów naszych autorów.

Kup książkę Encyklopedia gotowania 03/2015. Najlepsze przepisy na dżemy i konfitury

Opinie o książce - Encyklopedia gotowania 03/2015. Najlepsze przepisy na dżemy i konfitury

Inne książki autora
Leksykon wielkich teologów XX/XXI wieku. Tom III
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Leksykon wielkich teologów XX/XXI wieku. Tom III

"Leksykon wielkich teologów XX/XXI wieku" przedstawia zwięźle dokonania ponad dziewięćdziesięciu najwybitniejszych współczesnych teologów katolickich...

Sudoku. Łamigłówki
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Sudoku. Łamigłówki

Sudoku jest rodzajem logicznej układanki wywodzącej się z Japonii i bardzo tam rozpowszechnionej w ciągu ubiegłych 20 lat. W ostatnim czasie sudoku podbija...

Reklamy