Przystań śpiących wiatrów. Wiosna cudów. Tom 1

Pierwszy tom wspaniałej, rodzinnej sagi ,,Przystań śpiących wiatrów" Magdaleny Kordel - autorki wielu bestsellerów

Tej wiosny nad głową Stelli gromadzą się czarne chmury. Gdyby żyła prababka Marcelina, powiedziałaby, że ktoś rzucił na dziewczynę urok. Obłudna przyjaciółka okazała się intrygantką, Stella straciła pracę i została z ogromnym kredytem.

Stella próbuje robić dobrą minę do złej gry, nie chce angażować w swoje problemy rodziny, zwłaszcza podejrzliwego brata Benjamina i rezolutnego synka Frania.

Tymczasem w Kotkowie, małej miejscowości, w której wszyscy się znają, a lokalna piekarenka pełni funkcję centrum wymiany wiadomości, sąsiedzi zdają się być lepiej poinformowani niż sama Stella. Muszą wiedzieć coś więcej, bo wysyłają jej niezrozumiałe sygnały. A kiedy w lokalnym pensjonacie meldują się dwaj tajemniczy mężczyźni, miasteczko zaczyna wręcz huczeć od plotek.

To pewne, że do Kotkowa i życia Stelli tej wiosny nadciągnął wiatr zmian.

"Ból w okolicach serca przybierał na intensywności. Tamował oddech, pozbawiał tchu. Ciężko opadła na ławkę obok pudeł i właśnie wtedy sięgnęła po sernik, który dostała od sióstr. Jadła go prosto z papierka, kawałek po kawałku. Był przepyszny. Z bursztynową polewą o smaku słonego karmelu. Gdy poczuła, że nie zmieści już ani okruszka, starannie zawinęła to, co zostało, i czule zapakowała do torby. Ten sernik nie tylko dostarczył jej dawki cukru, której tak bardzo w tamtej chwili potrzebowała, ale był też dowodem na to, że ktoś się o nią troszczy. Siostry Kazimierczakówny miały swoje własne sposoby na głaskanie ludzi po sercach. Ten sernikowy w przypadku Stelli sprawdził się idealnie."

Informacje dodatkowe o Przystań śpiących wiatrów. Wiosna cudów. Tom 1:

Wydawnictwo: W.A.B.
Data wydania: 2025-05-07

Tagi: Współczesna proza literacka

Kup książkę Przystań śpiących wiatrów. Wiosna cudów. Tom 1

Pejzaż z aniołem
Magdalena Kordel0
Okładka ksiązki - Pejzaż z aniołem

Wzruszająca opowieść o tym, że nigdy nie jest za późno. Adrianna od śmierci taty nie cierpi świąt. Od czasu kiedy zamieszkała z matką, grudniowa...

Przystań śpiących wiatrów. Szepty jesieni. Tom 3
Magdalena Kordel0
Okładka ksiązki - Przystań śpiących wiatrów. Szepty jesieni. Tom 3

Trzeci tom ciepłej i dającej nadzieję serii ,,Przystań Śpiących Wiatrów" Magdaleny Kordel - autorki bestselerowych powieści obyczajowych. Stella jest...

Niewidzialna
Sabina Obwiosło-Budzyń